«Έχω ξανακάνει αυτόν τον… Μαραθώνιο!»

Η φετινή χρόνια με την Μπέρχεμ ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του Χρήστου Τσάτσου. Η ομάδα του με αυτόν ηγέτη είναι μέσα σε τρεις στόχους, στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 24 και 31 Μαρτίου.

Ωστόσο ο τραυματισμός του στο ματς με την Ντουντελάντζ μπορεί να αποβεί πολύ σοβαρός και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο 29χρονος δεξιός ίντερ μίλησε στο e-handball.gr, αντιμετωπίζοντας με απίστευτο κουράγιο  και θάρρος τον τραυματισμό του: «Στο 4ο λεπτό του αγώνα είχα αυτόν τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο. Ο γιατρός της ομάδας μου είπε ότι είναι ρήξη χιαστών. Τη Δευτέρα θα κάνω τις εξετάσεις και θα ξέρω σίγουρα. Σε κάθε περίπτωση δεν με φοβίζει. Είναι μια άτυχη στιγμή, αλλά το έχω ξαναντιμετωπίσει. Το ίδιο θα κάνω και τώρα, έχω ξανακάνει αυτόν τον… Μαραθώνιο. Μπορώ να πω μάλιστα ότι την προηγούμενη φορά στη Γαλλία που είχα τον ίδιο τραυματισμό στο δεξί γόνατο με έκανε πιο δυνατό».

Για τις «μάχες» της Μπέρχεμ με την ΑΕΚ είπε: «Έχουμε τέσσερις σοβαρούς τραυματισμούς στην ομάδα. Είναι ιδιαίτερα αμφίβολη η συμμετοχή των αθλητών αυτών για τα ματς της Ευρώπης. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ΑΕΚ φαντάζει φαβορί, ωστόσο η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλη. Έχω δει την ΑΕΚ αρκετές φορές, έχει αβαντάζ την δυνατή της έδρα με τους οπαδούς της. Από κει και πέρα αν εμείς καταφέρουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο ματς και φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα ή με ένα σκορ ανατρέψιμο, στην έδρα μας όλα γίνονται».

Για την πορεία της Μπέρχεμ: «Δεν είχαμε σκοπό να προχωρήσουμε τόσο πολύ στην Ευρώπη, ήταν ευχάριστη έκπληξη η πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Έχουμε μία καλή 9αδα παικτών. Ποσοτικά είναι δύσκολο να κυνηγάς τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά όσο κερδίζεις… γλυκαίνεσαι. Η πρόκριση στην Ευρώπη ήταν μεγάλη επιτυχία, να φανταστεί κανείς ο Δήμος μας έχει 5.000 κατοίκους. Ουσιαστικά η πόλη είναι μία εδώ το Λουξεμβούργο και όλες οι άλλες πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα είναι σαν γειτονιές. Το πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου είναι ανταγωνιστικό. Δεν το περίμενα ότι θα είναι έτσι, αλλά είναι αλήθεια ότι κάθε Σαββατοκύριακο παίζουμε ντέρμπι. Σε αυτό βοηθάει ότι η λίγκα έχει μόνο 8 ομάδες».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και το αν σκέφτεται να επιστρέψει: «Βλέπω ότι γίνεται μία νέα προσπάθεια στην Ελλάδα και είναι καλό που μπήκε ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ξεχωρίζουν, δουλεύουν επαγγελματικά και μπορούν να κάνουν και διάκριση στην Ευρώπη. Από κει και πέρα το πρόβλημα είναι ότι λείπουν τα νέα πρόσωπα -με ελάχιστες εξαιρέσεις- και φυσικά η ταχύτητα του αγώνα. Όχι δεν σκέφτομαι να επιστρέφω, τουλάχιστον άμεσα. Εδώ υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για έναν επαγγελματία αθλητή».