Αποχαιρέτησε με νίκη ο ΠΑΟΚ

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Τσάλεντζ Καπ ο ΠΑΟΚ καθώς νίκησε 29-28 την Γκέζτεπε στη Σμύρνη, ωστόσο η διαφορά που είχε εξασφαλίσει η τουρκική ομάδα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι έφερε τον αποκλεισμό για τον “Δικέφαλο” του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής καθώς ο Μάρκο Πέγιοβιτς τέθηκε εκτός λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο καθώς είχε χτυπήσει στο πρώτο παιχνίδι την Παρασκευή. Επίσης δεν αγωνίστηκε και ο αριστερός εξτρέμ Νίκος Νικολαΐδης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, o ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά ήταν πίσω στο σκορ, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι με αέρα τριών τερμάτων, διαφορά που διατήρησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (15-12).

Στην επανάληψη, με φόρα από το πρώτο μέρος κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (20-16), ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά η Γκέζτεπε με ένα επιθετικό «κρεσέντο» όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ με τρία γκολ (20-23).

Οι παίκτες του τυπικά γηπεδούχου ΠΑΟΚ, βρήκαν το κουράγιο και ισοφάρισαν και στα τελευταία λεπτά πέρασαν μπροστά με δύο γκολ παίρνοντας μια σημαντική νίκη που τους επιτρέπει να χαμογελούν εν όψει της συνέχειας. Κορυφαίος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Αποστόλης Παλάσκας με 11 τέρματα. Πλέον ο δικέφαλος του βορρά στρέφεται στις υποχρεώσεις του σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος.

ΠΑΟΚ – ΓΚΕΖΤΕΠΕ 29-28 (15-12 ημχ.)

ΓΚΕΖΤΕΠΕ (Άντναν Όζτουρκ): Χατσίογλου, Τουζούν, Ενκ 5, Βούργουν, Όζμουσουλ, Κριβτσίκοφ 5, Γιάτκιν, Όρνεκ 1, Κέβιτς 4, Ναλμπάντογλου, Μιλάσεβιτς 1, Ντίρεκ, Βουσίσεβιτς 1, Στανόγεβιτς 6, Τσούιρεφ 5, Γίλντιζ.

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής 1, Παλάσκας 11, Γουργούμης, Τσίλης 2, Νικολαΐδης, Κοκώνης 5, Αποστόλου, Πετρίδης 4, Καλόμοιρος 2, Μαστορογιάννης 4, Πέγιοβιτς, Κυπραίος, Κολοβός, Κοτανίδης.

Διαιτητές: Ράουχς-Λίνστερ, Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 7/8-1/2