Αποχαιρέτησε την Α2 η Ακαδημία των Σπορ

Η Ακαδημία των Σπορ παραιτήθηκε εγγράφως από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α2 ανδρών και σε συνδυασμό και με τη συμμετοχή του ΓΑΣ Καματερού στα πλέι άουτ της Handball Premier, η ομάδα της Πάτρας αποχαιρέτησε την κατηγορία.

Μάλιστα με ανακοίνωσή της την Κυριακή (22/4), αναφέρεται με τα εξής στις παραπάνω εξελίξεις: «Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα της ομάδος του Γ.Α.Σ. Καματερού στην Α1 κατηγορία, περί μη συμμετοχής του στα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία, τα οποία είχαν άμεση σχέση με την παραμονή την δικιά μας στην Α2 και εφόσον δεν υπήρχε καμία ελπίδα παραμονής μας στην Α2, καθώς και την άρνηση των ιθυνόντων του Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων στον αγώνα των ανδρών να αγωνιστούν οι παιδικές ομάδες, αποφασίσαμε ως Δ.Σ. να μην μεταβούμε να παίξουμε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, μιας και δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό όφελος είτε για την ανδρική είτε για την παιδική ομάδα.

Σίγουρα η κατάσταση αυτή μας λυπεί ιδιαίτερα, γιατί ως επαρχιακή ομάδα σε μια μεγάλη κατηγορία που κάναμε τα πάντα με οποιοδήποτε κόστος για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις του αθλήματος, είναι τραγικό να βλέπεις ότι οι κόποι και η τύχη σου να κρίνονται από τρίτους και όχι από τους αγώνες που οι αθλητές μας ίδρωναν καθημερινά όλη την χρονιά που μας πέρασε.

Ίσως τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. όσο σκληρό και αν ακούγεται για όλους μας, θα πρέπει να διαφυλάξουν το άθλημα από ενέργειες που του χαλούν την εικόνα και επιτέλους από την στιγμή που ο κανονισμός τους το επιτρέπει να κάνουν εφαρμογή τα αντίστοιχα άρθρα του, ώστε ομάδες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, να ξεκινούν πάλι από την αρχή με το χτίσιμο ενός νέου συλλόγου από την χαμηλότερη κατηγορία».

Αναφορικά με την ομάδα της Αχαϊας, θα έπρεπε να αναμένει την ολοκλήρωση των πλέι άουτ στη Handball Premier, αναφορικά με την παραμονή της στην Α2.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αν οι ομάδες που θα υποβιβάζονταν από τη μεγάλη κατηγορία ανήκαν στο ίδιο γεωγραφικό διαμέρισμα, όπως ο Πανελλήνιος -ήδη έπεσε από την προηγούμενη εβδομάδα-, τότε η νέα αγωνιστική περίοδος θα έβρισκε την Ακαδημία στη Β’ Εθνική.

Και η δήλωση αποχώρησης του ΓΑΣ Καματερού από τους αγώνες πλέι άουτ με τον Φοίβο Συκεών, επιτάχυνε τις διαδικασίες.