Αποχωρεί ο Φιλώτας

Φιλωτας Φλωρινας

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 σε ρεπορτάζ του e-handball.gr που αφορούσε το γεγονός ότι η Α1 Γυναικών θα διεξαγόταν με 9 αντί για 10 ομάδες, υπήρχε η ευχή να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος χωρίς νέες αποχωρήσεις.

Μια ευχή, που δυστυχώς για το ελληνικό γυναικείο χάντμπολ, αποδείχθηκε πως ήταν αδύνατο να εκπληρωθεί.

Ο Αμύντας Αμυνταίου δεν ξεκίνησε καν το πρωτάθλημα, αναστέλλοντας τη λειτουργία του, και τώρα, με την είσοδο του νέου χρόνου, έρχεται η διοίκηση του Φιλώτα Φλώρινας, της έτερης ομάδα της περιοχής, να ετοιμάζεται να στείλει στην ΟΧΕ επιστολή αποχώρησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση από το σωματείο στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Στους κυριότερους λόγους φαίνεται πως είναι οι τραυματισμοί που έπληξαν την ομάδα με συνέπεια το ήδη αδύναμο ρόστερ να υποστεί μεγάλες απώλειες αλλά και την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί γενικότερα και δεν επιτρέπει τις κινήσεις ενίσχυσης.

Ο Φιλώτας σε έξι αγώνες στην Α1 Γυναικών δεν έχει πάρει νίκη, ενώ η μοναδική επιτυχία του ήταν η επικράτηση με 24-22 επί του Εθνικού Κοζάνης για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της Φλώρινας ξεκινούν άμεσα, αφού υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Red Led την Κυριακή 14/1 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, αγώνας που έχει ήδη οριστεί και αναμένεται να γίνει κανονικά αφού υπάρχει – βάσει προκήρυξης – πρόστιμο 200 ευρώ.

Έτσι, η Α1 Γυναικών αναμένεται να μπει στη νέα χρονιά ακόμη πιο… κουτσή και τα Σαββατοκύριακα να γίνονται μόλις τρεις αγώνες (από πέντε) και δύο ομάδες να έχουν ρεπό.