Αρβανίτης: “Παραπάνω αγχωμένοι απ’ όσο έπρεπε”

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αρβανίτη μετά την ήττα από την Τουρκία με 22-26 στο κλειστό της Λευκόβρυσης, για την 3η αγωνιστική του τρίτου προκριματικού ομίλου του Euro 2020.

“Ήρθε μία ήττα απέναντι σε μία ομάδα από την οποία περιμέναμε ότι θα κάνει καλό παιχνίδι. Ο αγώνας πήγε όπως τον περιμέναμε, ήταν κλειστός μέχρι τέλους. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε στα κρίσιμα σημεία να πάρουμε εμείς προβάδισμα στο σκορ. Για κάποιο λόγο όλοι μας ήμασταν λίγο περισσότερο πιεσμένοι απ’ ότι έπρεπε, ίσως λόγω του ονόματος του αντιπάλου. Θέλαμε να κερδίσουμε την Τουρκία, ίσως λίγο περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να είμαστε και λίγο παραπάνω αγχωμένοι απ’ όσο έπρεπε. Φαίνεται ότι αυτά τα γεωπολιτικά παιχνίδια, εκτός από τα χαντμπολικά, βρίσκονται στο μυαλό όλων μας. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι στην Τουρκία, θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάποια λάθη και να πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη, άλλωστε αντικειμενικός στόχος μας ήταν μία νίκη σε αυτούς τους δύο αγώνες”, σχολίασε ο Γιάννης Αρβανίτης.

Αναφορικά με τα σημεία που στοίχισαν στην Εθνική, o ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι “υπήρχαν χαμένα πέναλτι, αλλά και χαμένα σουτ από τα έξι μέτρα, που μας στοίχισαν στην προσπάθεια να είμαστε εμείς μπροστά και να μας κηνυγά η Τουρκία στο σκορ. Ξέραμε ότι θα είναι ντέρμπι και δεν μας βγήκε στο τέλος. Χάσαμε την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες για να πάρουμε δύο βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στην Τουρκία ότι έκαναν οι Τούρκοι εδώ”.