Δίκαιη νίκη της ΑΕΚ

αρβανιτης

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 8η αγωνιστική της Handball Premier και στέκεται κυρίως στο ντέρμπι των Δικεφάλων όπου η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες σε μια δύσκολη στιγμή. Οι παίκτες της έδειξαν πραγματικά συσπειρωμένοι και η απώλεια του Παναγιώτη Νικολαΐδη δεν φάνηκε απέναντι σε έναν πολύ κακό ΠΑΟΚ. Κάι που όμως δεν μειώνει καθόλου την επιτυχία της ΑΕΚ. Στάθηκε καλά στην άμυνα απέναντι στα «όπλα» του ΠΑΟΚ, έτρεξε και μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότερες αντεπιθέσεις της ΑΕΚ έγιναν από πρωτογενή λάθη του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο  υπήρχε ο πολύ κακός Πετρίδης που έδωσε πολλές μπάλες και επέτρεψε στην ΑΕΚ να ξεφύγει και έδειχνε να ελέγχει το σκορ απόλυτα, με καλές εμπνεύσεις. Μάλιστα, αν είχε σε καλύτερη ημέρα και τα εξτρέμ της θα μπορούσε να είχε δώσει μεγαλύτερο εύρος στη νίκη της.

Το δεύτερο ημίχρονο έδειξε να διαφοροποιείται κι ο ΠΑΟΚ να επιστρέφει. Και πάλι όμως με αρκετά λάθη από την πλευρά του και κακές επιλογές δεν τοιυ έδωσαν το δικαίωμα να το διεκδικήσει. Ειδικά με παίκτη παραπάνω έδωσε τη μπάλα στον Αραμπατζή στη γωνία, έχασε πολύ κρίσιμες και συνεχόμενες ενέργειες κι έτσι το παιχνίδι δίκαια κατέληξε στην ΑΕΚ.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει ως πολύ σημαντικά όπλα τα εξτρέμ του που σε αυτό το παιχνίδι ήταν σε κακή κατάσταση. Ο Τσίλης πήγε να διασωθεί, αλλά μέχρι ένα σημείο κι αυτός, κι αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περάσει μπάλες στην πρώτη του γραμμή – γιατί κι ο Κοκκώνης δεν πήρε μπάλες – νομίζω ότι δύσκολα θα βρει καλύτερα αποτελέσματα. Ο καινούριος ξένος του ΠΑΟΚ, ο Κέζιτς, δείχνει να έχει καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται χρόνο ακόμη και επίσης η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν στάθηκε όπως θα έπρεπε για ένα τέτοιο ντέρμπι. Δεν φάνηκε έτοιμος για ντέρμπι ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του σοβαρή έξοδο στην Αθήνα.

Η ΑΕΚ έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από τα προηγούμενα ματς, πάλι προβλημάτισε, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πολύ κακή εικόνα.

Ο Διομήδης πήρε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα, τον Δούκα, που τις προηγούμενες αγωνιστικές έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ καλά κατάσταση. Η χημεία Ιούλιου Αργυρού – που έδειξε κλάση – μαζί με Γιόσμου και τους υπόλοιπους δείχνει να φέρνει αποτελέσματα. Ο Διομήδης δείχνει να είναι ομάδα τετράδας.

Βέβαια, δεν νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε για τετράδα, αλλά για εξάδα και πιο συγκεκριμένα για θέσεις 3-6, σύμφωνα με το σύστημα. Οι δύο πρώτες θέσεις είναι σημαντικές και τη μία – μέχρι στιγμής – δείχνει να την παίρνει ο Ολυμπιακός. Θα υπάρξει μάχη για τη δεύτερη, αλλά είναι ακόμη νωρίς.

Το Καματερό δείχνει να έχει δύο πρόσωπα. Στα παιχνίδια τα οποία είναι θεωρητικά χαμένα – βάσει βαθμολογίας – δείχνει μια πάρα πολύ καλή εικόνα, ενώ στα ματς όπου επιβάλλεται να κερδίσει δείχνει αγχωμένο, παίζει άλλο παιχνίδι σε σχέση με αυτό που παίζουν κόντρα στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Ίσως αυτή η νίκη κόντρα στον Πανελλήνιο «λύσει» του παίκτες και έρθουν κι άλλα αποτελέσματα στη συνέχεια.

Σημαντικός βαθμός κυρίως για τη Δράμα στο ματς με την ΧΑΝΘ που έχοντας φτάσει στους 7 βαθμούς δείχνει να μαζεύει τους βαθμούς που θέλει για να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις. Θα φανεί αν είναι αρκετοί ή όχι. Αλλά και η Δράμα δείχνει να μπαίνει κι αυτή στο παιχνίδι κι αυτός που μένει πίσω και θα πρέπει μέσα στον νέο χρόνο να αλλάξει πράγματα αν θέλει να διεκδικήσει την παραμονή του.