Δηλώσεις συμμετοχής στο «Κυκλωπάκι 2017»

κυκλωπακι

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη διοργάνωση του αναπτυξιακού τουρνουά «Κυκλωπάκι 2017» και εξέδωσαν την προκήρυξη της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 27-29/12/2017 στο ΔΑΚ Αλεξανδρούπολης και στο ΔΑΚ Φερών και αφορά αθλήτρριες έως 16 ετών (γεννημένες από το 2001 και μετά).

Η προκήρυξη:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ U-16

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ 27 ΕΩΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

“KIKLOPAKI 2017”.

Ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, υποχρεώσεις διαγωνιζόμενων σωματείων :

1. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά πρέπει να σταλούν εγγράφως στην διοργανώτρια μέχρι 20/11/2017 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση KIKLOPES1985@YAHOO.GR (σκαναρισμένη και υπογεγραμμένη).

2. ομάδες γυναικών που αποτελούνται από αθλήτριες έως 16 ετών(γεννημένες από το 2001 και μετά)

3. οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται τουλάχιστον από 8 αθλήτριες και μέχρι 16 σε κάθε αγώνα.

4. Κάθε αθλήτρια στη διοργάνωση επιτρέπεται να αγωνιστεί μόνο με μία ομάδα. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί αποκλειστικά το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιστάσεις και μετά από αίτημα των ομάδων ή και των παικτών να επιτρέψει εξαίρεση στον κανόνα.

5. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων σωματείων καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών της Ο.Χ.Ε και του Αθλητικού νόμου (2725/99 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει ).

6. Στον χώρο των αναπληρωματικών μαζί με τις αθλήτριες δικαιούνται να βρίσκονται για κάθε αγωνιζόμενη ομάδα: 1 επίσημος συνοδός ,1 προπονητής που έχει δικαίωμα να καθοδηγεί την ομάδα, , 1 ιατρός ή φροντιστής και 1 διερμηνέας εφόσον η ομάδα είναι από το εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση έχουν δικαίωμα παραμονής στον χώρο των αναπληρωματικών τέσσερα (4) το πολύ άτομα, εκτός των αθλητριών.

7. Ο συνοδός ή ο αρχηγός της κάθε ομάδος θα πρέπει να έχει φωτοτυπία της ταυτότητας και θεωρημένη βεβαίωση από γιατρό ότι είναι υγιείς , για το κάθε μέλος της αποστολής ,η οποία θα παραδοθεί στους διοργανωτές πριν την έναρξη του τουρνουά (Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλισή τους και την υγειονομική τους περίθαλψη).

8. Σε περίπτωση όμοιων εμφανίσεων, η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να φέρει διαφορετικές φανέλες.

9. Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση των ανωτέρω από τους διαιτητές ή και από τον κομισάριο πριν την έναρξη του αγώνα είναι υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουν την συμμετοχή των εν λόγω αθλητριών. Εάν το σωματείο στο οποίο απαγορευτεί η συμμετοχή των εν λόγω αθλητριών δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό των 7 αθλητών-τριών για την έναρξη του αγώνα τότε ο αγώνας δεν διεξάγεται και το σωματείο μηδενίζεται.

Σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά.

1. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί με τη μορφή ομίλων με βαθμολογία. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά όπου και αγωνίζονται χιαστί Α1*Β2 και Α2*Β1 (σε περίπτωση συμπλήρωσης δύο ομίλων). Σε περίπτωση συμπλήρωσης τεσσάρων ομίλων, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται στα ημιτελικά και συναντώνται με το σχήμα ΑΓ και ΒΔ .

2. Οι νικητές των ημιτελικών αγωνίζονται για την πρώτη θέση, ενώ οι ηττημένοι για την τρίτη.

3. Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 60 λεπτά. (2×30 ) με 10 λεπτά διάλλειμα μεταξύ των ημιχρόνων. Σε κάθε ημίχρονο η κάθε ομάδα μπορεί να παίρνει από 2 τάιμ διάρκειας 1 λεπτού .

4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων μετράει η νίκη στο μεταξύ τους αγώνα. Η νίκη δίνει 2 βαθμούς και η ισοπαλία 1 βαθμό .

5. Σε περίπτωση που ένας αγώνας λήξει ισόπαλος (εκτός από τη φάση των ομίλων) τότε η νικήτρια ομάδα θα βγει από τη διαδικασία ρίψεων 7 μέτρων. Στην αρχή από 5 ρίψεις για κάθε ομάδα και αν χρειαστεί στη συνέχεια από μια μέχρι να αναδειχτεί νικήτρια.

Διαιτητές ,κριτές ,παρατηρητές:

Οι διαιτητές των αγώνων και οι κριτές (Σημειωτής- Χρονομέτρης) ορίζονται από την επιτροπή της διοργάνωσης σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας χειροσφαιρίσεως και σύμφωνα με το Ν. 2725/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3057/02. Ο Παρατηρητής αγώνα και ο Κομισάριος ορίζονται από την επιτροπή της διοργάνωσης και σύμφωνα με όσα ορίζει ο κανονισμός περί αγώνων της Ο.Χ.Ε και οι Ειδικές Προκηρύξεις. Ο παρατηρητή διαιτησίας ορίζεται από την επιτροπή της διοργάνωσης και σύμφωνα με όσα ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός περί αγώνων της Ο. Χ. Ε και οι Ειδικές Προκηρύξεις. Η Επιτροπή της διοργάνωσης διατηρεί το δικαίωμα να ορίζει ένα πρόσωπο για όλες τις παραπάνω αρμοδιότητες εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Ποινές αθλητών, προπονητών, συνοδών, ομάδων:

1.Οι ποινές σε αθλητές, προπονητές, συνοδούς, παράγοντες, σωματεία επιβάλλονται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό της ΟΧΕ. Κάθε αθλήτρια που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα από τον Διαιτητή για παράβαση και μπλε κάρτα , αυτόματα τιμωρείται με μία (1) αγωνιστική μέχρι της εκδόσεως αποφάσεως για την επιβολή οριστικής ποινής από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο. Οι προπονητές, συνοδοί κ.λ.π. θα εκτίουν την ποινή τους μετά την απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου.

2.Στις περιπτώσεις που σωματείο μηδενίζεται, ο αγώνας κατακυρώνεται με 10-0 στο αντίπαλο σωματείο, εκτός και αν ο λόγος μηδενισμού εμπίπτει σε ειδικές διατάξεις της παρούσης ή του Κανονισμού Αγώνων ή του Πειθαρχικού Δικαίου της Ο.Χ.Ε., οπότε επιβάλλονται οι αντίστοιχες ποινές.

Ενστάσεις :

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μόνον από τις ομάδες που διαγωνίζονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 33 του κανονισμού αγώνων της Ο.Χ.Ε. Οι ομάδες που μετέχουν στο τουρνουά, καθώς και οι αθλήτριες τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των κάθε φύσεως διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή και την ερμηνεία των νόμων της Ο.Χ.Ε (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ο.Χ.Ε., σωματείων και αθλητών), μόνο από την επιτροπή του τουρνουά.

Γενικά:

1.Η οργανωτική επιτροπή υποχρεούται σε όλους τους αγώνες, να έχει ιατρό αγώνα ή φυσιοθεραπευτή ή νοσοκόμο, που θα αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα.

2.Ολοι οι αγώνες θα γίνουν στο ΔΑΚ Αλεξανδρούπολης και στο ΔΑΚ Φερών που έχουν άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης σύμφωνα με το νόμο και πληρούν τους όρους ασφαλείας και ομαλής λειτουργίας όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή.

3.Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, καθώς και για οτιδήποτε χρειάζεται διευκρίνιση ή συμπλήρωση, τροποποίηση ή αλλαγή, αρμόδια για να αποφασίσει είναι η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά.

4.Οργανωτική επιτροπή του τουρνουά ορίζετε από τον Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και αποτελείτε από 7 άτομα .Η πειθαρχική επιτροπή του τουρνουά ορίζετε από τον Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και αποτελείτε από 5 άτομα ,2 διαιτητές , 1 παρατηρητή διαιτησίας και 2 μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

5.Το KIKLOPAKI 2017 θα έχει την αναγνώριση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος.

6.Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να χωρίσει τις ομάδες σε κατηγορίες ανάλογα με το όριο ηλικίας των αθλητριών που συμμετέχουν .

Οικονομικοί όροι:

Οι ομάδες θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο RAMADA PLAZA THRAKI (5* αστέρων) .

Η διαμονή ξεκινά με την άφιξη τη Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το πρωί και τελειώνει με πρωινό και αναχώρηση τη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου το πρωί. Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο στο: (+030)2551089100

Η τιμή κατ’ άτομο είναι 75 € για δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό σε μπουφέ ,σε τρίκλινο δωμάτιο. Η διάθεση μονόκλινων δωματίων είναι εφικτή μετά από συνεννόηση και με χρέωση διαφοράς.

Η μετακίνηση των ομάδων από και προς το ξενοδοχείο θα γίνετε με λεωφορεία του δήμου Αλεξανδρούπολης.

-Η εγγύηση συμμετοχής ανά ομάδα είναι 100€

Κατάθεση έως 30 Νοεμβρίου στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Α.Σ. ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ – 48022330

ΙΒΑΝ – GR 78 0110 3060 0000 3064 8022 330

(το ποσό αφαιρείτε από το λογαριασμό του ξενοδοχείου. Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής η εγγύηση δεν επιστρέφετε .)

Πρόγραμμα τουρνουά:

27/12/17

-Τεχνική σύσκεψη στο ξενοδοχείο ώρα 13:30μμ

-Αγώνες ομίλων από τις 15:00μμ έως τις 22:00μμ

28/12/17

-Αγώνες ομίλων από τις 09:00πμ έως τις 22:00μμ.

29/12/17

-Αγώνες κατάταξης από τις 09:00πμ έως τις 14:00μμ

-Μικρός τελικός από τις 14:30

-Μεγάλος τελικός από τις 15:30

-Τελετή λήξης ,απονομές.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων ομάδων.

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 6994450001 κ. Δημήτρη Χαραλαμπάκη και στο KIKLOPES1985@YAHOO.GR

Με την εμπειρία και την εγγύηση του Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

kiklopaki 2017