Εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ!

Χθες το e-handball.gr είχε αναφέρει στις δηλώσεις συμμετοχής Ολυμπιακού (EHF Cup) και ΑΕΚ (Τσάλεντζ Καπ) με την υποσημείωση πως υπάρχει εκκρεμότητα με τις δηλώσεις συμμετοχών των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στο Τσάλεντζ Καπ, ούτε στους άνδρες, αλλά ούτε και στις γυναίκες!

Μία εξέλιξη που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί θετική για το πρεστίζ του ΠΑΟΚ, αφού σαφέστατα μιλάμε για έναν ιστορικό και τεράστιο σύλλογο, ο οποίος θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο Τσάλεντζ Καπ, όπως έκανε και η ΑΕΚ.

Μάλιστα εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως αν είχε ενεργήσει διαφορετικά στους αγώνες με την Γκέζτεπε και δεν έδινε και τα δύο παιχνίδια στη Σμύρνη, ίσως ο «Δικέφαλος» του Βορρά να είχε προκριθεί και στην συνέχεια να είχε ανοίξει ο δρόμος για μία καλή πορεία, όπως για παράδειγμα συνέβη με την Ένωση.

Ίδια απόφαση είχε πάρει η διοίκηση του Α.Σ. και για την περίοδο 2016-2017, όμως την περσινή σεζόν (2017-2018) είχε δηλώσει κανονικά τις ομάδες στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά σαφέστατα αυτή η κίνηση θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για τα μεταγραφικά, ώστε ο ΠΑΟΚ να δυναμώσει στην Ελλάδα και να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους με καλύτερες προϋποθέσεις.

Ήδη αυτό φάνηκε με την μεταγραφή του Λοίζου που οικονομικά μπορεί να θεωρηθεί υπέρβαση για τα δεδομένα του τμήματος.

Πάντως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Α.Σ. καλώς ή κακώς φαίνεται για μια ακόμα φορά πως λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια όσον αφορά τα τμήματα του. Για παράδειγμα στο βόλεϊ το υπέρογκο κόστος συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι και φέτος, δεν τέθηκε προς προβληματισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το συμβόλαιο του -σπουδαίου, χωρίς αμφιβολία- Δημήτρη Τζούριτς αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας χάντμπολ!

Ο αντίλογος είναι πως προφανώς το βόλεϊ και έχει πολλά παραπάνω έσοδα (θα παίρνει χρήματα σε νίκες και ήττες από το Τσάμπιονς Λιγκ), έχει κάποιες χορηγίες και ισχυρό χρηματοδότη (Τσαλόπουλος), παρόλα αυτά θα πρέπει να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες από την στιγμή που ο ερασιτέχνης βάζει και για αυτό το τμήμα… βαθιά το χέρι στην τσέπη με μπάτζετ που φέτος εκτιμάται πως θα φτάσει τις 800.000 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν έχουν στείλει ακόμα στους άνδρες ο Δούκας (Τσάλεντζ Καπ), αλλά και στις γυναίκες ΓΑΣ Καματερού και Φίλιππος Βέροιας (Τσάλεντζ Καπ) με τον ΟΦΝ Ιωνίας να αναμένεται να συμμετέχει κανονικά.