Ενημέρωση κατά της χειραγώγησης αγώνων

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους κ.κ. Νικόλαο Θεοδώρου (και Γιώργο Πίγκο, σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Fix The Fixing» που είναι κατά της χειραγώγησης αγώνων.

Πολλά στελέχη του αθλήματος παρακολούθησαν την ημερίδα, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη με την ΟΧΕ να είναι η πρώτη Ομοσπονδία, στην οποία έγινε κάτι τέτοιο.

Οι εισηγητές δήλωσαν στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:

Νικόλαος Θεοδώρου (εκ μέρους του ευρωπαϊκού προγράμματος): «Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, το οποίο… τρέχει από την ευρωπαϊκή επιτροπή σε 8 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Σκοπός είναι η πρόληψη και ευαισθητοποίηση παραγόντων του αθλητισμού, προπονητών, αθλητών, κριτών, δημοσιογράφων για το φαινόμενο όχι μόνο της χειραγώγησης αγώνων και του εθισμού στο στοίχημα και τον τζόγο. Κάναμε μία ενημέρωση των στελεχών του χάντμπολ για αυτή την μάστιγα που ευτυχώς δεν έχει αγγίξει το άθλημα»

Γιώργος Πίγκος (Ειδικός επιστήμονας στη φυσική αγωγή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού): «Πρόσφατα κάναμε μία ημερίδα κατά της χειραγώγηση αγώνων με τους υπεύθυνους του ευρωπαϊκού προγράμματος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε και να μειώσουμε τον κίνδυνο της χειραγώγησης αγώνων. Είναι μια διαδικασία μακρόχρονη και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στη λογική της επιμόρφωσης των στελεχών του αθλητισμού. Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης πρότεινε να κάνουμε μία συγκεκριμένη ημερίδα για το χάντμπολ και ανταποκριθήκαμε άμεσα. Για αυτό ήρθαμε εδώ. Υπήρξαν ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από το θέμα. Θα δημιουργηθεί μία προσπάθεια ακεραιότητας των αγώνων και αυτό για πρώτη φορά θα ξεκινήσει από το χάντμπολ. Αυτό είναι μια σημαντική συμβολή της σημερινής ενημέρωσης. Το χάντμπολ είναι πρώτη Ομοσπονδία που ερχόμαστε γιατί οι ίδιοι οι διοικούντες το ζήτησαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό».