«Ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης και Εθνικών ομάδων»

Επιστημονικη Επιτροπη ΟΧΕ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΧΕ η πρώτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής υπό την Προεδρεία του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Χρήστου Κοτζαμανίδη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης της ΟΧΕ Παναγιώτης Ιατρούδης, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Δημήτρης Σκάρλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Σωτήρης Μίγκας, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Μενέλαος Δανήλος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης μαζί με τον συνεργάτη του ομοσπονδιακό προπονητή Στέλιο Αλεπουδέα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων Νίκος Γεωργιάδης και ο διεθνής παρατηρητής Γιώργος Μπεμπέτσος ως εκπρόσωπος του Beach Handball.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Χρήστος Κοτζαμανίδης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:
«Συζητήθηκε ο προγραμματισμός των αναπτυξιακών κλιμακίων. Φέτος θα προστεθούν και κλιμάκια Παμπαίδων Β’ και Παγκορασίδων Β’ και παράλληλα θα γίνουν οι επιλογιακές διαδικασίες για κλιμάκια Παμπαίδων Α’, Παγκορασίδων Α’ που θα αποτελέσουν τον προθάλαμο για την Εθνική Παίδων και την Εθνική Κορασίδων. Επίσης αναπτύχτηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης και το σύστημα αξιολόγησης.
Κατατέθηκε και σχεδιάστηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων όλης της σεζόν. Ο κύριος Μπεμπέτσος ανέπτυξε τα θέματα για το beach handball και τονίσαμε την αναγκαιότητα της συνεννόησης των Ομοσπονδιακών προπονητών σάλας και beach handball, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της συμμετοχής των αθλητών στις Εθνικές ομάδες όταν υπάρχουν παράλληλες ή σε κοντινές ημερομηνίες δραστηριότητες. Αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να ενοποιηθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης με το πρόγραμμα Εθνικών ομάδων. Θα περιγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του χαντμπολίστα από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και τα κλιμάκια θα συνδέονται το ένα με το άλλο, ώστε να οδηγήσουν στις Εθνικές Ανδρών και Γυναικών. Δηλαδή ο εκάστοτε Ομοσπονδιακός προπονητής θα είναι ενταγμένος σε ένα ενιαίο σχέδιο. Την άνοιξη θα κάνουμε ένα συμπόσιο πάνω σε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο άθλημα. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔ παρουσίασε τον σχεδιασμό του διαιτητή ανάπτυξης, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από τις αρχές του 2018».