Επιστολή της ΟΧΕ στη ΓΓΑ

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος απέστειλε σήμερα έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό με το οποίο ζητάει την συνδρομή της πολιτείας για την έδρα της ΑΕΚ στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, όπου είναι πολύ πιθανό να προκριθεί.

Είναι η πολλοστή φορά που καταδεικνύεται το σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα του χάντμπολ στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Παρά το γεγονός ότι το άθλημα χρησιμοποίησε πολλές εγκαταστάσεις κατά το παρελθόν σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Νέων- ΣΕΦ το 1991, Ευρωπαϊκό Νέων- Ηλιούπολη το 2000, Ολυμπιακοί Αγώνες -Τροκαντερό και Ελληνικό το 2004), καμία από αυτές δεν έμεινε για το χάντμπολ.

Επίσης παρότι δημιουργήθηκε στο Γέρακα κλειστό από την ΓΓΑ με την ονομασία «Σπίτι του Χάντμπολ», το άθλημα ήταν και είναι το τελευταίο που έχει πρόσβαση σε αυτό, αφού ανήκει στον Δήμο που έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο.

Η Ομοσπονδία με πρωτοβουλίες, πιέσεις, την οικονομική συμβολή κατά κύριο λόγο του Σταμάτη Παπασταμάτη και του Σοφοκλή Ξυνή, κατάφερε να δημιουργήσει το γήπεδο χάντμπολ στο ΟΑΚΑ που έδωσε λύσεις. Παράλληλα η ΑΕΚ βρήκε σταθερή έδρα μετά από 12 χρόνια, ενώ και οι Εθνικές ομάδες αξιοποίησαν το γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες.

Όμως το συγκεκριμένο γήπεδο δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων ή και αγώνες Εθνικής Ανδρών.

Για αυτό είναι αναγκαίο να βρεθεί οριστική λύση με εγκατάσταση διεθνών προδιαγραφών αποκλειστικά για το χάντμπολ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνδρομή σας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε  ένα σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα που ενδέχεται να παρουσιαστεί στο σωματείο Χειροσφαίρισης της ΑΕΚ. Αναλυτικά σας ενημερώνουμε τα εξής:

Το τμήμα Χάντμπολ Ανδρών της ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης Τσάλεντζ Καπ (Στον 1ο αγώνα του ημιτελικού κέρδισε την Πορτογαλική Μαδέιρα με σκορ 29-21. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στις 15.00 στο ΟΑΚΑ (Αίθουσα Κασιμάτης).

Σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ , θα πρέπει να αγωνιστεί σε γήπεδο που να πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τελικούς Ευρωπαϊκών Κυπέλλων (ενδεικτικά σας αναφέρουμε: α) αντικριστές κερκίδες, β) διαστάσεις 45Χ 25, γ) μεγάλη χωρητικότητα, δ) χώρος για τηλεοπτικές κάμερες,  ε) θέσεις δημοσιογράφων, στ) θέσεις διαφημιστικών πινακίδων, κλπ).

Όπως ήδη γνωρίζετε,  στο λεκανοπέδιο της Αττικής ελάχιστα γήπεδα πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσαμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου ο τελικός αγώνας (σε περίπτωση πρόκρισης) να μπορέσει να γίνει  σε μία Ολυμπιακή εγκατάσταση, είτε στο ΟΑΚΑ (Κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ), είτε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, είτε στο κλειστό γυμναστήριο Λιοσίων.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής   

Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης».