Η Ολυμπιονίκης Σταυρούλα Αντωνάκου στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΠΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 

«Εσείς οι αυριανοί προπονητές, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγοι, να θυμάστε πάνω από όλα: μην συμβουλεύσετε ποτέ τους αθλητές σας να πάρουν αναβολικά! Κρατήστε τους μακριά από αυτές τις ουσίες που μπορεί να τους κοστίσουν τη ζωή τους», επεσήμανε μεταξύ άλλων, η Ολυμπιονίκης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υδατοσφαίρισης και πρόεδρος του ΟΠΑΝ (Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας) Πειραιά, κα. Σταυρούλα Αντωνάκου, στο πλαίσιο δωρεάν σεμιναρίου Προπονητικής που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στον Πειραιά, Φίλωνος 39.

Στο πλαίσιο ενός ακόμα Masterclass Προπονητικής -που αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο για τους σπουδαστές Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ– κάθε λέξη της Σταυρούλας Αντωνάκου ήταν «τροφή για σκέψη» για τα νέα παιδιά που εφοδιάζονται για να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο του Αθλητισμού!

Έχοντας αποσπάσει σπουδαίες διακρίσεις και τίτλους σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο στα 18 χρόνια της αθλητικής της διαδρομής, και με την ιδιότητα της πρώην αρχηγού των ομάδων πόλο γυναικών του Ολυμπιακού και του Εθνικού, αλλά και με 280 συμμετοχές στην Εθνική Πόλο Γυναικών, η Σταυρούλα Αντωνάκου μίλησε στους σπουδαστές του Νο1 ΙΕΚ για σπουδές Αθλητισμού για τον καίριο ρόλο της Εκπαίδευσης στους επαγγελματίες που απασχολούνται στον κλάδο του Αθλητισμού.

Εξάλλου, η μεγάλη αθλήτρια του πόλο ανέλυσε τη σημασία που έχουν οι σπουδές όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους νεαρούς αθλητές, οι οποίοι ταυτόχρονα με την καριέρα τους πρέπει να σπουδάζουν, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό μήνυμα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ «Dual Career In Athletics» (Διπλή Καριέρα για τους αθλητές), που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία «Αθλητισμός & Εκπαίδευση».

Σε όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης για ισχυρό βιογραφικό.

 

Αυτόν τον Φεβρουάριο, σπούδασε κι εσύ στο Νο1 Sports School της χώρας, και με επιδότηση διδάκτρων 40%: