Θα υπερασπιστεί τον τίτλο της

χρονοπουλου νεα ιωνια φιλιππος

Η Νέα Ιωνία – όπως αναμενόταν – πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του 16ου Final 4 του κυπέλλου γυναικών που διεξάγεται στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη. Η κάτοχος του τίτλου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας και επικράτησε με 26-16 στον πρώτο ημιτελικό της τελικής φάσης του θεσμού.

Ουσιαστικά το παιχνίδι τέλειωσε μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα, καθοριστικό σημείο του οποίου ήταν το σερί που έτρεξε η Νέα Ιωνία, κι ενώ ο Φίλιππος αδυνατούσε να σκοράρει. Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου μετέτρεψε το 2-2 στο 5:20 σε 11-2 στο 21’ δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να δώσει κανένα δικαίωμα στις Βεροιώτισσες να πιστέψουν ότι μπορούν να την απειλήσει.

Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην Νέα Ιωνία να κάνει αλλαγές μετά το 25’ και ουσιαστικά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής όλες οι αθλήτριες και να ξεκουραστούν αυτές που θα τραβήξουν το… κουπί στον τελικό. Μια πολυτέλεια που δεν είχε ο Γιώργος Τσικίνας που ουσιαστικά αναγκάστηκε να παίξει με την ίδια επτάδα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η Βασιλική Θεοδοσοπούλου κάτω από τα δοκάρια του Φιλίππου ήταν από τις πρωταγωνίστριες του αγώνα με τις αποκρούσεις που έκανε ειδικά στα τελευταία λεπτά, όταν η ομάδα της κατάφερε να μειώσει τη διαφορά.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Καματερό, στον 12ο τελικό της ιστορίας της και 4ο συνεχόμενο, αύριο στις 18:00 (ΕΡΤ3) κόντρα στον νικητή του 2ου ημιτελικού ΠΑΟΚ RED- LED- Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας (20:00)

Ο Φίλιππος από την πλευρά του συμμετείχε σε Final 4  Κυπέλλου Γυναικών μετά από 18 χρόνια και συγκεκριμένα από την τελική φάση της Νεάπολης Θεσσαλονίκης το 2000.

Από τα αρνητικά στοιχεία ήταν το πρόβλημα που προέκυψε με τον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου που δεν ήταν προγραμματισμένος για αγώνα χάντμπολ με συνέπεια να διακοπεί ο τελικός για 15 λεπτά στο 10ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με το πρόβλημα να μην διορθώνεται και ο αγώνας να συνεχίζεται για τα εναπομείναντα είκοσι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με ρολόι χειρός. Στο δεύτερο μέρος ο πίνακας λειτούργησε κανονικά, με το περιστατικό της διακοπής να μην καταγράφεται στο φύλλο αγώνος από τους διαιτητές.

ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 26-16

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 6-2, 9-2, 11-2, 14-3, 16-3 (ημχ.), 20-4, 21-6, 22-9, 23-12, 24-13, 26-16

ΟΦΝΙ (Ναϊσίδου- Ζιβούλοβιτς): Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου 1, Φράγκου 2, Μίλασιτς 2, Παπανικολάου 2, Πάπα 3, Ζυγούρα 4, Μακρή, Ντανίλοβιτς 3, Βαφειάδου, Πανούση, Χρυσή 1, Κοντοστεργίου 2, Σαραντάκου 1, Χρονοπούλου 2, Στουγιαννίδου 3.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γιώργος Τσικίνας): Νάκο, Κατσικαρώνη, Εμμανουηλίδου 3, Ντόβα, Παπαδοπούλου, Καραχαρίση 4, Β. Θεοδοσοπούλου, Σπυριδοπούλου 2, Μπατζαρακούδη 5, Γεωργιάδου 2, Σ. Θεοδοσοπούλου, Βασιλειάδου, Σαμαρά, Νοχουσίδου, Πιτούλια.

Διαιτητές: Λινάρδος- Αναστασίου, Δίλεπτα: 5-1, Πέναλτι: 2/2-2/3