Θεμέλια για… τέταρτη δύναμη (pics)

Το e-handball.gr σας βάζει μέσα στην προετοιμασία του Αερωπού Έδεσσας.

Τους τελευταίους μήνες στην Έδεσσα, η συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, η συμμετοχή στους προημιτελικούς των πλέι οφ και η αποδοχή της συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα, δημιούργησαν τη διάθεση για νέες περιπέτειες με ακόμη πιο υψηλούς στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στη μεταγραφική περίοδο ο Αερωπός ενισχύθηκε με την απόκτηση των Γιώργου Μπάρμπα (Δούκας), Φώτη Μισαηλίδη (Ολυμπιακός), Στάθη Κεσίδη (ΠΑΟΚ), Σταύρου Μαυροδουλάκη και Γιώργου Θεοδωρόπουλου (Ζαφειράκης), ενώ αποχώρησαν οι Αστέρης Τριανταφύλλου, Πέταρ Ντράσκιτς και Ιβαν Αγκέλοφ. Με 100% ελληνικό ρόστερ ο Αερωπός δουλεύει πάνω σε ημιεπάγγελματικά πρότυπα και θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την αγωνιστική καταξίωση. Μοιραία, ο στόχος είναι το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα…

Στόχοι και διάρκεια
Για τον προπονητή του Αερωπού, Γιάννη Πηλαλίδη, η φετινή σεζόν “θα είναι δύσκολη και ιδιαίτερη, με πολλές υποχρεώσεις και πολλά κίνητρα. Θεωρώ ότι αγωνιστικά θα είμαστε λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρσι, καθώς κρατήσαμε τον κορμό της ομάδας και ενισχυθήκαμε με ποιοτικούς αθλητές, που επίσης έχουν υψηλά κίνητρα. Ο αρχικός στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο. Στο Τσάλεντ Καπ θα δώσουμε και τους δύο αγώνες κόντρα στην Μασέκα στη Λευκορωσία τον Οκτώβριο, όμως και εκεί θα διεκδικήσουμε την πρόκριση, άλλωστε γι΄αυτό δηλώσαμε συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Σε γενικές γραμμές για να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε πρέπει να δείξουμε αγωνιστική διάρκεια από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν και παράλληλα να έχουμε υγεία ως ομάδα. Μετά από μία εβδομάδα προετοιμασίας βλέπω τη διάθεση και την προσήλωση των παικτών”.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Πηλαλίδη σημαντική είναι η στήριξη που παρέχει στην ομάδα ο φίλαθλος κόσμος, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος της Έδεσσας. “Χωρίς υποστήριξη δεν μπορείς να καταφέρεις σημαντικά πράγματα. Είμαστε τυχεροί που έχουμε στο πλευρό μας σπουδαίες εταιρίες, όπως είναι η “Φέτα Χρηστάκης” και η “Man Dynamic”, ενώ πολύ σημαντική είναι και η βοήθεια του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου.
Ειδικά για τον δήμαρχο πρέπει να πούμε ότι έχει αθλητικό όραμα και αυτό φαίνεται και από τη διάθεση να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο μεγάλο γήπεδο, που θα τονώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της Έδεσσας στα αθλητικά πράγματα της χώρας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να πρεσβεύουμε επάξια την Έδεσσα στους αθλητικούς χώρους”.

“Δίψα για χάντμπολ”
Για τον Γιώργο Μπάρμπα η μεταγραφή στην Έδεσσα είναι μία καινούρια αρχή. Η απόφαση να αφήσει την Αθήνα δεν ήταν εύκολη, όμως από τις πρώτες κιόλας μέρες του φαίνεται απόλυτα σωστή. “Νέο ξεκίνημα σε μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Οι λόγοι που με έκαναν να έρθω στην Έδεσσα ήταν αρκετοί. Ωραίο κλίμα στην ομάδα, υψηλοί στόχοι και κυρίως μια πόλη που δείχνει ότι διψάει για χάντμπολ και περιμένει πώς και πώς να αγωνιστεί ο Αερωπός και να γεμίσει το γήπεδο”, είπε ο 36χρονος τερματοφύλακας και πρόσθεσε ότι “έχουν έρθει αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα και σε συνδυασμό τους αθλητές που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια μπορούμε να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην πρώτη τετράδα, σε συνδυασμό με καλή πορεία στο κύπελλο και στην Ευρώπη. Αυτός νομίζω ότι πρέπει να είναι ο στόχος, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι εύκολος. Πίσω από την πρώτη τριάδα που ξεχωρίζει (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως ο Δούκας και ο Διομήδης που θα παλέψουν για να είναι ψηλά, αλλά και άλλες ομάδες που ενισχύθηκαν όπως είναι η Πυλαία. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε όσο πιο καλά γίνεται και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτή τη δουλειά”.

Επιστροφή στα πάτρια
Ο Φώτης Μισαηλίδης είναι νέος… παλιός στην ομάδα. Ο 26χρονος Εδεσσαίος επιστρέφει στην ομάδα του μετά τη σεζόν 2011-12, οπότε και πήρε το δρόμο προς το νότο που τον έβγαλε μέχρι την κατάκτηση του περσινού νταμπλ με τον Ολυμπιακό.
“Τα ζύγισα τα πράγματα. Ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω στην Έδεσσα και τώρα ήταν ο κατάλληλος χρόνος. Πιστεύω ότι η ομάδα θα τα πάει καλά, με τα παιδιά υπάρχει ένα καλό κλίμα και μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της τετράδας. Υγεία να έχουμε και θα τα καταφέρουμε. Προσωπικά θέλω να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα και να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου να φτάσουμε ψηλά”, τόνισε ο Μισαηλίδης.