Και τώρα ξανά… Ολυμπιακός

ΑΕΚ

Η επιστροφή στην… κανονικότητα – ήτοι στις νίκες – ήρθε για την ΑΕΚ, όχι όμως με εκκωφαντικό τρόπο, όπως ίσως θα ήθελαν και προσδοκούσαν οι φίλοι της ομάδας. Στην «ψυχρή» – λόγω της απουσίας παλμού και οπαδών (έπαιζε το «κιτρινόμαυρο» μπάσκετ στο κλειστό του ΟΑΚΑ) η Ένωση έκανε απλά το καθήκον της απέναντι στον ελλιπέστατο Αερωπό, επικρατώντας με 29-17.

Βέβαια, στην ΑΕΚ τη συγκεκριμένη στιγμή μετράει η νίκη – ψυχολογίας την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – αλλά ο δρόμος παραμένει ανηφορικός γιατί μπροστά τους οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξανά τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά για την 15η αγωνιστική της Handball Premier την Τετάρτη (7/2) στο «Μ. Μερκούρη», σε ένα ματς γοήτρου και για τις δύο ομάδες, αλλά και ουσίας για την Ένωση.

Στα του αγώνα, η ΑΕΚ, με περισσότερες λύσεις, μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει, δεν έδειξε να πιέζεται, με τον Νίκο Γραμματικό να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του (εκτός του Μυλωνά που δεν έβγαλε καν τη φόρμα του), με τον Ιούλιο Αργυρού να αγωνίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε, το βασικότερο στοιχείο που αναζητάει ο Έλληνας τεχνικός είναι η ομοιογένεια με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μεταγραφή του ο Κύπριου πλέι μέικερ.

Παράλληλα, από τα σημαντικότερα στοιχεία του αγώνα ήταν η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του αρχηγού της ΑΕΚ Παναγιώτη Νικολαΐδη που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στις 18 Νοεμβρίου του 2017.

Σαφέστατα, ο διεθνής αριστερόχειρας έδειξε ότι έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να βρει ξανά τα πατήματά του και ρυθμό (ειδικά στα σουτ), όμως πήρε λεπτά συμμετοχής και στην άμυνα και λογικά θα είναι στην 16άδα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη.

Οι Εδεσσαίοι ταξίδεψαν αυθημερόν στην Αθήνα με πολλές βασικές ελλείψεις – Τριανταφύλλου, Βαφείδης, Φάνης και Παναγιώτης Τζουβάρας, Ανγκέλοφ – αφού εκτός των τραυματισμών και γαστρεντερίτιδα «χτύπησε» την ομάδα.

Έτσι, ο Γιάννης Πηλαλίδης είχε ελάχιστες λύσεις από τον πάγκο (μόλις τέσσερις νεαρούς παίκτες) αλλά είδε τους παίκτες τους να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και να σκοράρουν σχεδόν όλα τα τέρματα από την περιφέρεια, μένοντας κοντά στο σκορ για περίπου 35’.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η κούραση έκανε την εμφάνισή της στους παίκτες του Αερωπού και απλά η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της.

 

ΑΕΚ  -ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 29-17

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-3, 5-5, 9-5, 11-7, 15-10 (ημχ.), 16-13, 18-14, 21-14, 23-14, 25-16, 29-17

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 6, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 2, Γεωργιάδης 1, Χόγκας 1, Ζαμπούνης 4, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 2, Δομπρής 3, Βαμβακάς 2, Αργυρού 4, Βραζάλιτσα 3, Μυλωνάς

ΑΕΡΩΠΟΣ (Γιάννης Πηλαλίδης): Αθανασίου , Μαυρόπουλος 1, Γάτσης, Κράλλης 4, Ξενίδης, Δημάκης 3, Ντράσκιτς 6, Μησιρλίδης, Κυριακού 3, Λιόφης, Αρβανιτίδης

Διαιτητές: Τσάκωνας – Τόλιος Δίλεπτα: 3-0 Πέναλτι: 1/1-0/1