Και τώρα… πάμε για το θαύμα

Μετά την χθεσινή ισοπαλία με την Ισλανδία, η Εθνική ανδρών χρειάζεται νίκη επί της Βόρειας Μακεδονίας την Κυριακή στη Στρούμιτσα, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με βάση το σύστημα διεξαγωγής, εκτός από τις δύο πρώτες ομάδες για κάθε έναν από τους οκτώ προκριματικούς ομίλους, την πρόκριση θα πάρουν και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. Οι καλύτεροι τρίτοι προκύπτουν από τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει απέναντι στον πρώτο και τον δεύτερο του ομίλου τους και δεν υπολογίζονται καθόλου οι βαθμοί απέναντι στον τέταρτο.

Η δική μας Εθνική ομάδα ήδη έχει πάρει τους τρεις βαθμούς της απέναντι σε Βόρεια Μακεδονία και Ισλανδία, ενώ αν νικήσει και στον αγώνα της Κυριακής θεωρείται δεδομένη η πρόκρισή της.

Για να προκριθεί η Εθνική, χρειάζεται εκτός από τη δική της νίκη στη Στρούμιτσα, να νικήσει και η Ισλανδία την Τουρκία στον τελευταίο αγώνα του ομίλου, ώστε η Εθνική να ξεπεράσει τους Τούρκους.

Αναφορικά με τον κυριακάτικο αγώνα της Εθνικής μας, η αντίπαλος έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην τελική φάση του EURO μετά τη χθεσινή δραματική νίκη επί της Τουρκίας, ωστόσο οι παίκτες του Ντανίλο Μπρέστοβατς θα θελήσουν να πάρουν ρεβάνς από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που στις 28 Οκτωβρίου τους υποχρέωσε στη μοναδική τους ήττα στον όμιλο. Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η ομοσπονδία της γειτονικής χώρας επέλεξε ο αγώνας να γίνει στη Στρούμιτσα, την πόλη από την οποία κατάγεται ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. Οι προηγούμενοι αγώνες τους στον όμιλο έγιναν σε Μπίτολα (με Τουρκία) και Σκόπια (με Ισλανδία). Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Park Hall, χωρητικότητας 2.100 θεατών και διαιτητές θα είναι οι Αυστριακοί Μπρκιτς και Γιουσούφχοτζιτς.

Η βαθμολογία του ομίλου μετά από 5 αγωνιστικές
1. Βόρεια Μακεδονία 7
2. Ισλανδία 6
3. Τουρκία 4
4. Ελλάδα 3

Η τελευταία αγωνιστική (16/6)
Βόρεια Μακεδονία – Ελλάδα
Ισλανδία – Τουρκία