Κληρώνει για την Α2 Ανδρών

Οχε λογότυπο

Αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 17:00 στα γραφεία της ΟΧΕ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών.

Συνολικά θα συμμετέχουν 18 σωματεία χωρισμένα σε δύο ομίλους ως εξής:

Α’ όμιλος (10 ομάδες): Πανελλήνιος ΓΣ, ΓΑΣ Καματερού, Ποσειδών Λουτρακίου, Ιωνικός ΝΦ, ΑΟ Νηρεύς, ΕΣΝ Βριλησσίων, Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων, ΟΦΝ Ιωνίας, Τελαμών Σαλαμίνας, ΓΣ Παπασιδέρης Κορωπίου

Β’ όμιλος (8 ομάδες): Φαίακας Κέρκυρας, Ζαφειράκης Νάουσας, ΓΑΣ Κιλκίς, Αρχέλαος Κατερίνης, Πρωτέας Άρτας, Αρίων Πτολεμαΐδας, Απόλλων Καλαμαριάς, Άρης Θεσσαλονίκης

Η πρεμιέρα του Α’ ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου, ενώ του Β’ ομίλου στις 27 Οκτωβρίου.

Το σύστημα

Μετά την λήξη της Α΄ Φάσης οι ομάδες  που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4  στο κάθε όμιλο (Α & Β) προχωρούν στην Β΄ Φάση και αγωνίζονται εντός του ομίλου και με το σύστημα που περιγράφεται παρακάτω .

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5-10 στον Α’ όμιλο και 5-8 στον Β’ όμιλο μετά το πέρας της Α’ Φάσης καταλαμβάνουν και τις οριστικές θέσεις 5-10 και 5-8 στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του ομίλου τους.  Οι ομάδες που έχουν καταλάβει τις θέσεις 9,10 στον Α όμιλο υποβιβάζονται στην Β’ εθνική κατηγορία Ανδρών περιόδου 2019-2020 και στους αντίστοιχους γεωγραφικούς ομίλους που ανήκουν .

Β’ ΦΑΣΗ:

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 4 στον κάθε όμιλο  στην τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης, χωρίζονται σε 2 ζευγάρια ως εξής:

Α Ζευγάρι: (1η-4η)

Β Ζευγάρι: (2η-3η)

και αγωνίζονται μεταξύ τους ανά ζευγάρι σε 2 (ή 3 αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μία εξ αυτών να επιτύχει επί της αντιπάλου της 2 νίκες.

Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών Α,Β στον κάθε όμιλο   καταλαμβάνουν τις τελικές θέσεις 3η και 4η στον κάθε όμιλο (βάσει των θέσεων που είχαν μετά την λήξη της Α’ Φάσης αρχίζοντας από την καλύτερη θέση έως την χειρότερη).

Οι νικήτριες  ομάδες των ζευγαριών Α, Β στον κάθε όμιλο  προχωρούν στην Γ Φάση.

Γ ΦΑΣΗ:

Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών (Α) και (Β) της Β’ ΦΑΣΗΣ παίζουν μεταξύ τους για τις θέσεις 1 και 2 σε 2 (ή 3 αγώνες αν χρειαστεί)  μέχρις ότου η μια εξ αυτών επιτύχει  επί της αντιπάλου της 2 νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 1η θέση στον κάθε όμιλο  του  Πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών  και προβιβάζεται στην Handball Premier περιόδου  2019-2020 ενώ η ηττημένη ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση στον κάθε όμιλο.

Οι πρώτοι αγώνες της Β’, Γ’ φάσης και για όλα τα ζευγάρια  θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που είχαν την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης, και οι δεύτεροι αγώνες στις έδρες των ομάδων που είχαν την χειρότερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης. Σε περίπτωση που η κάθε ομάδα επιτύχει από 1 νίκη, (ανεξαρτήτως διαφοράς τερμάτων) και χρειαστεί και τρίτος αγώνας τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδος που είχε την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ ΦΑΣΗΣ.

Σε όλους τους αγώνες της Β’,  Γ’ Φάσης  δεν θα υπάρχει ισοπαλία. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθεί μια 10λεπτη παράταση και κατόπιν η διαδικασία των πέναλτι μέχρι την ανάδειξη νικητή.

Μετά την λήξη όλων των αγώνων οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η θέση στον κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονό αγώνα μπαράζ  και σε ουδέτερη έδρα την οποία θα αποφασίσει η ΔΕΠ /Ο.Χ.Ε. Ο εν λόγω αγώνας γίνεται έτσι, ώστε, σε περίπτωση που κενωθεί θέση της Handball Premier για την περίοδο  2019-2020 αυτή, θα συμπληρωθεί από την  νικήτρια ομάδα του εν λόγω  μπαράζ

Ειδική περίπτωση

Εάν την περίοδο 2018-2019 οι 2 τελευταίες υποβιβαζόμενες ομάδες της Handball Premier  ανήκουν γεωγραφικά π.χ. στον Α΄ όμιλο, τότε εκτός από τις 2 τελευταίες ομάδες του Α΄ ομίλου της Α2 που υποβιβάζονται (9η και 10η), θα υποβιβαστεί στην Β΄ Εθνική και η αμέσως χειρότερη βαθμολογικά  ομάδα του ομίλου αυτού, δηλαδή η 8η.

Στην ανωτέρω περίπτωση, η κενωθείσα θέση που προκύπτει στον Β’ Όμιλο της Α2 (αφού δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα από την Handball Premier  στον όμιλο αυτό) καλύπτεται:

Είτε από σωματείο που έχει αποχωρήσει από την Handball Premier πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 2018-2019  και βάσει Κανονισμού Αγώνων / Γενικής Προκήρυξης αγωνιστικής περιόδου  2018-2019  υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Είτε  από ομάδα της Β’  Εθνικής

Το ίδιο ακριβώς  αντίστοιχα θα συμβεί και στην περίπτωση που προκύψει κενωθείσα θέση στον Β΄ Όμιλο της Α2.