Κυρίαρχη η ΑΕΚ

αρβανιτης

Η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν απόλυτη στο ματς με την Μπέρχεμ. Από την αρχή μπήκε δυνατά στον αγώνα παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα και δείχνοντας ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Υπήρξε συμμετοχή όλων των παικτών από πολύ νωρίς έδωσε στον Νίκο Γραμματικό να ξεκουράσει τους παίκτες του, ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να είναι κυρίαρχη.

Δεν μπορώ να πω ότι έπαιξε πολύ καλή άμυνα, αλλά η ικανότητα του αντιπάλου δεν… «τσίγκλησε» για να έχει μεγαλύτερη ένταση στον αγώνα. Αν είχε δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά της η ΑΕΚ θα είχε πάρει σαφώς μια μεγαλύτερη διαφορά. Πάντως, είχε αρκετά καλά τρεξίματα όταν της παρουσιάστηκε η ευκαιρία με καλό αποτέλεσμα και νομίζω και επιθετικά με κύριο εκφραστή τον Δομπρή καθάρισε εύκολα το παιχνίδι.

Αν αντιμετώπιζε άλλο αντίπαλο θα θεωρούσα ότι θα έπρεπε να βάλει περισσότερο μυαλό στο παιχνίδι της και περισσότερη συγκέντρωση στη ρεβάνς στο Λουξεμβούργο, θεωρώ όμως ότι το επίπεδο της Μπέρχεμ δεν μπορεί να κρύβει παγίδες στο εκτός έδρας ματς. Το επίπεδο της ομάδας από το Λουξεμβούργο είναι χαμηλό και γενικότερα με πολύ λίγες λύσεις.

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Φοίβο για την Handball Premier, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στην Αθήνα με ένα πλάνο να είναι όσο γίνεται κοντά στο σκορ. Για όση ώρα έμεινε πειθαρχημένα σε αυτό το πλάνο ήταν αξιοπρεπής μέσα στο γήπεδο, διατηρώντας μια καλή διαφορά με την ΑΕΚ, δείχνοντας ότι μπορεί να ελπίζει σε κάποιους νέους παίκτες. Προς το τέλος ίσως η κούραση, ίσως η διάθεση του Φοίβου να πλησιάσει στο σκορ έφερε διαφορετικό αποτέλεσμα και η ΑΕΚ «καθάρισε» εύκολα το παιχνίδι.

Θεωρώ ότι αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής της Handball Premier είναι απόλυτα φυσιολογικά, εκτός από αυτό στη Βέροια. Είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να είναι μια ομάδα που ταιριάζει στον Φίλιππο αγωνιστικά. Και στο «Μ. Μερκούρη» είχε δυσκολέψει πολύ τον Ολυμπιακό κι αν δεν υπήρχε ο Σανίκης δεν είχε πάρει την ομάδα στην πλάτη του μπορεί να είχε βρεθεί κι από τότε σε δύσκολη κατάσταση.

Πέρα από το αποτέλεσμα, ο Φίλιππος είναι μια ομάδα που δείχνει κάποιες φορές ωραίο πρόσωπο και κάποιες φορές ψάχνεται. Είναι μια νεανική ομάδα και πιθανότατα αυτό φέρνει αυτά τα σκαμπανεβάσματα.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που δείχνει να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον επί της ουσίας είναι η βάση της κατάταξης και πώς θα διασταυρωθούν οι ομάδες για την παραμονή στην Handball Premier ή τoν υποβιβασμό στην Α2 Ανδρών.