Μάκης Ρόμπης: «Σημαντική και δίκαια η έξοδός μας στην Ευρώπη»

Παρουσία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Αερωπού Man Dynamic, Μάκης Ρόμπης, ο άνθρωπος που τρέχει ασταμάτητα για τον σύλλογο παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη λήξη μιας ονειρεμένης αγωνιστικής περιόδου για την πόλη των καταρρακτών στα ΜΜΕ.

Πως ξεκίνησε η φετινή χρονιά;

Κρατήσαμε για 6η συνεχόμενη χρονιά στη θέση του προπονητή τον απόλυτα επιτυχημένο Γιάννη Πηλαλίδη με στόχο να συνεχίσουμε την εξαιρετική περυσινή σεζόν. Είχαμε τις δυο δεδομένες από τον Μάη αποχωρήσεις των ξένων, όπως και του τερματοφύλακα Αστέρη Τριανταφύλλου και προχωρήσαμε σε μεθοδικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ που μας δικαίωσαν όλες.

Αποκτήσαμε πιο συγκεκριμένα :

Τον πολύπειρο διεθνή τερματοφύλακα Γιώργο Μπάρμπα, που αποδείχτηκε εγγύηση.

Τους τρεις Ναουσαίους, Γιώργο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είχε αγωνιστεί ξανά στην ομάδα και ήταν σαν να μην έφυγε ποτε, Στάθη Κεσίδη που έδωσε στο γήπεδο τις δικές του πειστικές απαντήσεις σε όσους τον είχαν αμφισβητήσει και Σταύρο Μαυροδουλάκη που έδεσε αμέσως με την ομάδα. Τέλος επέστρεψε ο Φώτης Μησαηλίδης από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό και έγινε ο ηγέτης της ομάδας με τις μεγάλες εμπειρίες που απέκτησε. Παρέμεινε επίσης ο βασικός κορμός (Αθανασίου, Βαφείδης, Κράλλης, Κυριακού, Π. Τζουβάρας) και με τη σταδιακή προώθηση κάποιων νεαρών δημιουργήσαμε έναν πολύ ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο.

Πως είδατε το πρωτάθλημα;

Ολυμπιακός και ΑΕΚ εμφανίστηκαν εξ αρχής ενισχυμένοι και είχαν διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τους ακολουθήσει μέχρι ενός σημείου, αλλά όταν αποχώρησαν οι ξένοι, έμεινε πίσω. Αερωπός Διομήδης, Δούκας, Πυλαία και Δράμα, διεκδίκησαν τις θέσεις των πλαίη οφ με τους δύο τελευταίους να εμφανίζονται ενισχυμένοι. Ο Φίλιππος με την τεράστια ιστορία δεν κατάφερε να ακολουθήσει την 8άδα ενώ δίκαια Νίκαια, ΧΑΝΘ και Φοίβος πάλεψαν για τη σωτηρία τους.

Πιστεύατε στην είσοδο του Αερωπού στην τετράδα;

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, δεν έχω χάσει ούτε ένα παιχνίδι, ούτε καν φιλικό, βρίσκομαι πολλές ώρες δίπλα στην ομάδα. Παρότι δεν είχαμε καλό ξεκίνημα, ήμουν εξ αρχής βέβαιος ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της και θα έβγαινε Ευρώπη. Από τα Χριστούγεννα και μετά νομίζω ότι δικαιώθηκα και ίσως περισσότερο από ό,ι περίμενα, γιατί κάναμε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ β’ γύρο με σπουδαίες νίκες και 4 “διπλα” όπου δικαίως βγήκαμε στην Ευρώπη.

Πως είδατε τον παράγοντα διαιτησία φέτος;

Στα 10 συνεχόμενα χρόνια που βρίσκομαι στον Αερωπό, δεν ασχολήθηκα ποτε με τη διαιτησία και δεν έχω τιμωρηθεί με ούτε μια κίτρινη κάρτα. Η Ελληνική διαιτησία του χάντμπωλ βελτιώνεται συνέχεια και δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν “δίδυμα” που αγωνίζονται με επιτυχία σε μεγάλα διεθνή παιχνίδια.

Εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι έγινε η “σφαγή” της χρονιάς και, εκτός των άλλων, δεν δικαιωθήκαμε ούτε για το εμφανώς άκυρο γκολ που μας στέρησε έναν πολύτιμο βαθμό, καθώς το βίντεο δείχνει πεντακάθαρα την παράβαση γραμμής. Τα λάθη κατά της ομάδας μας θέλω να πιστεύω ότι ήταν ανθρώπινα παρά την τιμωρία που δέχτηκε το συγκεκριμένο δίδυμο. Έχω χάσει παιχνίδια και έχω συγχαρεί π.χ. τα δίδυμα Πατιός-Τσάνας / Κατσίκης-Μιχαηλίδης / Νάτσκος Χαρίτος.

Πως πήγε η σεζόν οικονομικά;

Με καλό κουμάντο και νοικοκυριό, πετύχαμε πολλά φέτος και είμαστε υπερήφανοι. Είναι ευλογία για μας η ύπαρξη ενός μεγάλου χορηγού όπως η MAN DYNAMIC και ο κ. Νίκου, ενώ είχαμε και τη στήριξη του Δημάρχου κ. Τάκη Γιάννου αλλά και άλλες πηγές εσόδων που μας απέδωσαν σεβαστά ποσά.

Επίσης ο Αερωπός δεν είναι πλέον καμάρι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρου του Νομού και αυτό αποδεικνύεται από τη σημαντική βοήθεια επιχειρήσεων εκτός Έδεσσας, όπως των κ.κ. Δανιηλίδη, Τόψη, Νέτου, Υδροηλεκτρική Σηφάκης, Κοτζαβασίλογλου και Αλτέρρα.

Τέλος, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Δούκα δεν σας κρύβω ότι δεχόμουν δεκάδες τηλεφωνήματα για συγχαρητήρια, από όλον το Νομό.

Η Φετινή Ευρωπαϊκή Εμπειρία;

Ήταν μοναδική η εμπειρία και εύχομαι να τη ζήσουν και άλλα αθλήματα στην πόλη και ήταν κυρίως μια επιβράβευση για όλα τα παιδιά. Όταν μας δόθηκε η ευκαιρία υπήρχαν προβλήματα γραφειοκρατικά αλλά και οικονομικά, για να αποδεχτούμε την Ευρωπαϊκή συμμετοχή με τη βοήθεια του μεγάλου χορηγού MAN DYNAMIC να είναι καθοριστική όπου τα έλυσε όλα.

Η δική σας παρουσία στον Σύλλογο;

Προσωπικά συμπληρώνω 10 χρόνια ενασχόλησης με την ομάδα. Βρίσκομαι πολλές ώρες καθημερινά δίπλα στα παιδιά, έχω δεθεί μαζί τους, τους θυμάμαι από τότε που ήταν ακόμη μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι δύσκολο να αποχωριστείς μια τέτοια οικογένεια, όσες κι αν είναι οι δυσκολίες. Υπάρχει πλέον μια βαθιά ανθρώπινη σχέση μεταξύ μας, όχι στη θεωρεία αλλά στην πράξη, και μαζί με τη σύζυγό μου νιώθουμε την ομάδα πλέον ως ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές της τεράστιας αυτής επιτυχίας εισόδου στην πρώτη τετράδα και την ελίτ του ελληνικού χάντμπωλ.

Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Τεχνική ηγεσία, στους παίκτες μας και στον φανταστικό κόσμο μας και φυσικά στον μεγάλο μας χορηγό MAN DYNAMIC. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι δεν τελειώνουμε εδώ. Συνεχίζουμε κοιτώντας ακόμη ψηλότερα, τηρώντας αυστηρά τις αρχές και τη φιλοσοφία μας.