«Μάχες» σε Καματερό, Ν. Φιλαδέλφεια, ντέρμπι επιβίωσης στην Πάτρα

Έξι αγωνιστικές πριν από τα τέλος της κανονικής περιόδου, το ενδιαφέρον κορυφώνεται σε όλα τα μέτωπα στον 1ο όμιλο της Α2 ανδρών.

Ο Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες από Βριλήσσια, Νηρέα και Ποσειδώνα Λουτρακίου ψάχνει την αντίδραση προκειμένου να διατηρηθεί στην 4η θέση και στα πλέι οφ ανόδου. Όμως το έργο του δεν θα είναι εύκολο, φιλοξενώντας τον ισχυρό Άρη Νίκαιας στο γυμναστήριο Καματερού (Σάββατο, 3/3, 21:40).

Ο… ξεκούραστος Άρης Νίκαιας έρχεται από το ρεπό του στην προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και με στόχο να παραμείνει στο κατόπι του πρωτοπόρου Νηρέα, που έχει πλεονέκτημα δύο βαθμών.

Η 17η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με ένα παιχνίδι επιβίωσης στην Πάτρα, την Κυριακή 4/3 (18:00) με την Ακαδημία των Σπορ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό Κερατσινίου.

Η Ακαδημία, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Αγριάς, έχει την ευκαιρία να κάνει τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Η αχαϊκή ομάδα είναι στην 8η θέση (οι ομάδες που θα βρεθούν από την 9η ως την 11η θέση υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική) με 12β και νικώντας και τον Ολυμπιακό Κερατσινίου, ουσιαστικά τον στέλνει στον υποβιβασμό, καθώς η πειραϊκή ομάδα θα παραμείνει στους επτά βαθμούς.

Ενδιάμεσά τους στην 9η θέση υπάρχει ο Εσπερος με 8β., που υποδέχεται στην Καλλιθέα τον πρωτοπόρο Νηρέα, το Σάββατο (3/3, 21:00) και πολύ δύσκολα θα αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Ο αήττητος Νηρέας, προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Νέα Ιωνία, όμως θα πάει στην Καλλιθέα για τη 12η νίκη της στον όμιλο.

Σούπερ κόντρα Ιωνικού με Βριλήσσια

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι είναι και το εναρκτήριο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Ο Ιωνικός περιμένει τα Βριλήσσια στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Σάββατο (3/3, 19:30). Οι γηπεδούχοι έχουν «σκαρφαλώσει» στην 3η θέση (21β.), αποτέλεσμα των πέντε νικών από τις 16 Δεκεμβρίου και έπειτα, όμως ακόμα δεν έχουν «κλειδώσει» και μαθηματικά την παρουσία τους στα πλέι οφ ανόδου.

Τα Βριλήσσια, 6α με 15β. , κυνηγούν όλα τα παιχνίδια για να καλύψουν την απόσταση των τριών βαθμών που τους χωρίζει από τον Λεωνίδα και τα πλέι οφ.

Τέλος, η Νέα Ιωνία υποδέχεται τον Ποσειδώνα, την Κυριακή (4/3, 17:00) σε ένα παιχνίδι που μπορεί να φέρει την ομάδα του Λουτρακίου στην 4η θέση.

Η Νέα Ιωνία, με αέρα έξι βαθμών από τη γραμμή υποβιβασμού, δεν έχει παραιτηθεί από τα πλέι οφ ανόδου, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και δυσκολότερος από ό,τι μαρτυρά η απόσταση των τεσσάρων βαθμών που θα χρειαστεί να… σβήσει.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής
Σάββατο 3/3
Ιωνικού 19:30 Ιωνικός ΝΦ-Βριλήσσια
Καλλιθέας 21:00 Έσπερος Καλλιθέας-Νηρέας
Καματερού 21:40 Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων-Άρης Νίκαιας
Κυριακή 4/3
Ν. Ιωνίας 17:00 ΟΦΝ Ιωνίας-Ποσειδών Λουτρακίου
Πάτρας 18:00 Ακαδημία-Ολυμπιακός Κερατσινίου
Ρεπό η Αγριά Βόλου