Μάχη παραμονής με… κανόνια!

τουνγκελιδης σιαματας

Η μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού ανάμεσα στη Δράμα και τον Πανελλήνιο δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε ένα επίπεδο. Στο βάθος υπάρχει ακόμη μια σύγκρουση, αυτή ανάμεσα στα δύο μεγάλα κανόνια της Handball Premier.

Οι πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας ο Ευγένης Τουνγκελίδης της Δράμας και ο Νίκος Σιαματάς του Πανελληνίου θα δώσουν το δικό τους… κονσέρτο για πολυβόλα με στόχο – πρώτο και κύριο – τη νίκη της ομάδας τους. Άλλωστε, σε τέτοια παιχνίδια το αυτό που μετράει είναι οι δύο βαθμοί κι όχι ποιος από τους δύο θα πετύχει τα περισσότερα τέρματα, στην μεταξύ τους άτυπη μονομαχία.

Δραμα Τουνγκελιδης
Ο Ευγένης Τουνγκελίδης

Άσχετα, όμως, από το ποιος είναι ο απώτερος σκοπός, είναι δεδομένο ότι αμφότεροι οι δύο περιφερειακοί ο δεξιόχειρας Τουνγκελίδης και ο αριστερόχειρας Σιαματάς θα είναι αυτοί τους οποίους θα εμπιστευτούν οι συμπαίκτες τους αλλά και οι δύο προπονητές – ο Σάκης Βαλαβάνης και ο Σπύρος Μπαλωμένος αντίστοιχα – για να πάρουν το βάρος των επιθέσεων. Και στα δικά τους χέρια είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει η μπάλα όταν θα καίει.

Αλλά εκτός της επίθεσης, ανάλογα τα πλάνα που θα κάνουν οι προπονητές τους, οι δύο παίκτες θα τεθούν αντιμέτωποι και στην άμυνα κι έτσι η μονομαχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γιατί – βάσει της αμυντικής συμπεριφοράς Δράμας και Πανελληνίου – όποιος πετύχει τα περισσότερα τέρματα και παράλληλα σταματήσει και τον αντίπαλό του, θα είναι αυτός που θα έχει κερδίσει την μονομαχία και πιθανότατα θα  δώσει και τη νίκη στην ομάδα του.

σιαματας πανελληνιος
Ο Νίκος Σιαματάς

Και οι δύο ομάδες στηρίζουν το ένα τρίτο της επιθετικής τους συγκομιδής στους δύο παίκτες. οι Δραμινοί σκοράρουν τέσσερα τέρματα περισσότερα κατά μέσο από τον Πανελλήνιο (21,5 έναντι 17,2).

Ο Τουνγκελίδης αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ έχοντας σημειώσει 70 γκολ σε 8 αγώνες, με μέσο όρο 8,75 τέρματα ανά παιχνίδι που αντιστοιχεί στο 36% της Δράμας (70 στα 194).

Ο Σιαματάς έχει σκοράρει 52 φορές σε εννιά ματς, με μέσο όρο 5,8 και ποσοστό 33,5 των τερμάτων του Πανελληνίου (52 στα 155).

Με οδηγό τους αριθμούς των δύο ομάδων, αμφότερες έχουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό γκολ παθητικό (272 η Δράμα, 277 ο Πανελλήνιος) κάτι λιγότερο από 31 γκολ σε κάθε αγώνα.