Μεγάλη νίκη της ΧΑΝΘ στην Έδεσσα

Η ΧΑΝΘ πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα νικώντας τον Αερωπό με 20-21 σε ένα ματς για… ήρωες.

Ηρωική ήταν για παράδειγμα η εμφάνιση του Γιώργου Παπαβασίλη, που κλήθηκε να καλύψει το απρόσμενο κενό του πρώτου σκόρερ της ΧΑΝΘ στο πρωτάθλημα Σίμου Μπαϊρλή (χτύπησε στον αστράγαλο) και από αριστερός εξτρέμ να παίξει δεξιός ίντερ σκοράροντας οκτώ γκολ, μεταξύ των οποίων το νικητήριο με πέναλτι. Ηρωική ήταν η εμφάνιση του Αναστάση Μουρατίδη που έβγαλε το εξηντάλεπτο με εξαιρετική απόδοση στην εστία της ΧΑΝΘ, έχοντας χάσει τα τέσσερα προηγούμενα ματς λόγω στρατιώτικής θητείας. Ήρωας της τελευταίας στιγμής ήταν και ο αρχηγός Μανώλης Ιωαννίδης, που μπήκε πρώτη φορά στον αγώνα για να υπερασπιστεί την εστία της ΧΑΝΘ στο πέναλτι σε νεκρό χρόνο που κέρδισε ο Αερωπός, και απέκρουσε το σουτ του Μισαηλίδη σφραγίζοντας τη νίκη των φιλοξενούμενων. 

Ο Αερωπός δεν δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης και του στοίχισε ένα μπλακ άουτ στο δεύτερο μέρος, όταν το 13-11 του 35′ έγινε 14-17 στο 45′ με τη ΧΑΝΘ να τρέχει ένα σερί 1-6 και να παίρνει τα ηνία στο σκορ. Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, με τον Γιώργο Παπαβασίλη να κάνει το 20-21 με πέναλτι ένα λεπτό πριν τη λήξη. Στο 59:57 οι διαιτητές τιμώρησαν με κόκκινη κάρτα τον Ρίζο της ΧΑΝΘ για παρεμπόδιση ρίψης και παράλληλα καταλόγισαν πέναλτι, με τον Ιωαννίδη να αποκρούει το σουτ του Μισαηλίδη και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν το πρώτο τους δίποντο.

Από τους φιλοξενούμενους αξιοσημείωτη ήταν η επιστροφή του Βασιάδη, που σκόραρε πέντε γκολ, ενώ εκτός του Μπαϊρλή έλειψαν οι Κεσίδης και Τσιρογιάννης.

Τα πεντάλεπτα:
 2-0, 4-2, 5-2, 8-4, 10-6, 12-9 (ημχ.), 13-11, 13-14, 14-17, 16-19, 18-20, 20-21
ΑΕΡΩΠΟΣ (Πηλαλίδης): Αθανασίου, Π. Τζουβάρας, Μαυρόπουλος, Μαυροδουλάκης 1, Λιανδης, Φ. Τζουβάρας 1, Κράλλης 5, Λιόφης, Θεοδωρόπουλος 2, Δημάκης, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μισαηλίδης 6, Κεσίδης 4, Κυριακού 1, Χρ. Αρβανιτίδης

ΧΑΝΘ (Τούτσης): Δινάλης, Σαρηγιαννίδης 1, Τσαγκαράκης, Ρεμπελάκος 3, Τζίνεβης , Βασιάδης 5, Ιωαννίδης, Στίγγας 2, Τσαμίτρος, Βαρδάκας 1, Αγαθόνικος, Παπαβασίλης 8, Κύρτσιος, Μουρατίδης, Ρίζος 1, Ν. Αρβανιτίδης

Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης Δίλεπτα: 4-1 Πέναλτι: 1/3 – 5/6 Κόκκινη: 59:57 Ρίζος (για παρεμπόδιση εκτέλεσης ελεύθερης ρίψης)