«Μεγάλη πρόκληση η ΑΕΚ»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την συμφωνία του με την ΑΕΚ έδωσε στο e-handball.gr ο Ιούλιος Αργυρού.

Ο 33χρονος πλέι μέικερ επέστρεψε από την Πορτογαλία όπου συμμετείχε με την Εθνική της Κύπρου στον προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 και όπως δήλωσε έρχεται αύριο στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ και επειδή η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στην παλιά του ομάδα, τον Διομήδη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (20:00- WebTV ΕΡΤ) για την 12η αγωνιστική της Handball Premier.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball.gr ο διοικητικός ηγέτης και επενδυτής του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, η οποία θα ξεπεράσει ένα πολύ μεγάλο νούμερο, συνυπολογίζοντας τα χρήματα που θα πάρει ο Διομήδης, αλλά και το συμβόλαιο του αθλητή το οποίο θα είναι διάρκειας ενάμιση χρόνου!

«Λογικά αύριο απόγευμα θα κάνω την πρώτη μου προπόνηση με την ΑΕΚ. Είναι μεγάλη η χαρά μου και ο ενθουσιασμός μου για αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου. Είναι μεγάλη πρόκληση η ΑΕΚ. Με αυτή την μεταγραφή θεωρώ ότι ανταμείβονται οι κόποι πολλών ετών. Η συμφωνία μας είναι για ενάμιση χρόνο», σχολίασε αρχικά ο Κύπριος.

Για το πώς τον έπεισε η ΑΕΚ

«Είχα πρόταση και από το Βέλγιο, ενώ ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός. Ωστόσο ήταν επιθυμία μου να πάω στην ΑΕΚ, με κέρδισε ο τρόπος που με προσέγγισε ο Σταμάτης Παπασταμάτης. Έδειξε ότι με ήθελε πολύ και η παρουσία του εμπνέει σιγουριά στην ομάδα, ενώ έπαιξε ρόλο και η επικοινωνία με τον προπονητή Νίκο Γραμματικό. Επίσης μέτρησε ότι είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο, που πρωταγωνιστεί στο χάντμπολ. Ακόμα η Αθήνα είναι μια πόλη που βόλευε την οικογένεια μου και κυρίως την εργασία της γυναίκας μου».

Για την… μάχη του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και τα επερχόμενα ματς με τον Ολυμπιακό

«O Ολυμπιακός είναι φαβορί βάσει αποτελεσμάτων έως τώρα, αλλά αυτό είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Είναι θέμα πίστης, δουλειάς και θέλησης. Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας, που φυσικά δεν είναι άλλοι από το νταμπλ».

Για το αν έχει δεχθεί μηνύματα από φίλους της ΑΕΚ

«Ναι μου έχουν στείλει στο Facebook. Κάποιοι με ρώτησαν τι νούμερο θα πάρω. Αποφάσισα να έχω το 30, γιατί είναι ημερομηνία γέννησης του γιου μου».

Για το αν νιώθει βάρος που η μεταγραφή θα κοστίσει τόσα πολλά χρήματα

«Πράγματι είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ειδικά όταν συζητάμε για Κύπριο αθλητή του χάντμπολ. Δεν νιώθω βάρος ή πίεση, είμαι έτοιμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ΑΕΚ».

Για τον Διομήδη και τους ανθρώπους του

«Τους ευχαριστώ πολύ για όλα. Δεν στάθηκαν εμπόδιο στην επιθυμία μου. Είναι οικογένεια μου και οι συμπαίκτες μου, αδέρφια μου. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν ούτε κορυφαίος πλέι μέικερ, ούτε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία τον Πρόεδρο Κώστα Βλαχοσπύρο και τους προπονητές μου Δημήτρη Δημητρούλια και Κώστα Δεληγιάννη που είχα φέτος και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Ο Διομήδης με βοήθησε πολύ, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, τώρα θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ».