Με εννιά ομάδες η Α1 Γυναικών

χαντμπολ γυναικες

Την περίοδο 2015-16 η Α1 Γυναικών είχε διεξαχθεί με μόλις επτά ομάδες. Υπήρχε όμως η απόφαση από την επόμενη χρονιά κιόλας, την αγωνιστική σεζόν 2016-17 ο αριθμός των συλλόγων της κορυφαίας γυναικείας κατηγορίας να αυξηθούν σε δέκα.

Οι τότε πιέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου είχαν οδηγήσει τη διοίκηση της ΟΧΕ να προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη συγκεκριμένη αύξηση και οι εκπρόσωποι των σωματείων να την υπερψηφίσουν, στρουθοκαμηλίζοντας σε ένα πρόβλημα που θα το έβρισκαν μπροστά τους.

Έτσι, μπορεί η περσινή περίοδος – 2016-17 – να διεξήχθη (θεωρητικά) χωρίς προβλήματα, όμως το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών που ξεκινάει σε κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες, στις 14 Οκτωβρίου, θα είναι λειψό.

Μετά την άρνηση του Δημοκρίτειου Κομοτηνής να πάρει τη θέση του Αμύντα Αμυνταίου που ανέστειλε επ’ αόριστον τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων, και οι τρεις επιλαχούσες ομάδες άναψαν «κόκκινο» στην ΟΧΕ για ενδεχόμενη άνοδό τους.

Αναγέννηση Βύρωνα, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και Πυλαία απάντησαν αρνητικά στην ομοσπονδία κι έτσι το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών θα αρχίσει στα μέσα Οκτώβρη με εννιά ομάδες (με την ευχή να τελειώσει με αυτόν τον αριθμό συμμετεχόντων).

Πάντως, τα «ευχάριστα» για την ΟΧΕ είναι πως στην Α2 Γυναικών θα πάρει μέρος κανονικά το Σεριφάτο Αιγίου του οποίου το ανδρικό τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του.

Τελαμών και Αλέξανδρος στην Α2 Ανδρών

Στην Α2 Ανδρών στον 1ο όμιλο θα αγωνιστεί ο Τελαμών Σαλαμίνας, ενώ στον 2ο όμιλο η Ασπίδα Ξάνθης απάντησε αρνητικά στην περίπτωση να καλύψει το κενό της Δράμας που θα αγωνιστεί στην Α1 Ανδρών παίρνοντας την θέση του Σεριφάτου Αιγίου.

Όπως αναφέρει το thrakissport.gr, η Ασπίδα που μέχρι και προ λίγων ημερών κινδύνευε να μην κατέβει στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, τελικά θα συμμετάσχει στην Β’ Εθνική και όχι στην Α2 για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη κατάλληλα ώστε να συμμετέχει σε ένα δυνατότερο πρωτάθλημα και τελικά οι Ξανθιώτες θα παραμείνουν στην Β’ Εθνική. Την κενή θέση στον 2ο όμιλο θα πάρει ο Αλέξανδρος Αξιούπολης.