Μοιρασιά στην Άρτα

Ισόπαλη ήρθε η αναμέτρηση στην Άρτα ανάμεσα στον Πρωτέα και τον Μακεδονικό με 28-28 στο κρίσιμο παιχνίδι για την υπόθεση παραμονής.

Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα τριών τερμάτων. Ο Πρωτέας όμως έφερε το ματς στα ίσα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μακεδονικός ήταν αυτός που πάλι κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά στο παιχνίδι. Μάλιστα αν ήταν και πιο προσεκτικός θα μπορούσε να είχε φύγει και με τη νίκη, όμως στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχραιμία και έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στην τελευταία φάση του αγώνα καθώς κέρδισαν πέναλτι μετά από παρεμπόδιση γρήγορης ρίψης από παίκτη του Μακεδονικού.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει μια πικρία στους φιλοεξνούμενους που μάχονται για την παραμονή, ενώ ο Πρωτέας πήρε ακόμα ένα σημαντικό και βρίσκεται μια ανάσα από το να μείνει στην κατηγορία.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΡΤΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 28-28

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-5, 6-8, 8-11, 10-12, 14-14 (ημχ.) 16-17, 18-21, 20-22, 22-25, 25-27, 28-28

ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΡΤΑΣ: Τσούλος, Τσέλιος Π. 9, Τλούπας, Τσέλιος Ν. 7, Γιολδάσης, Τσέλιος Γ. 2, Γεωργαλής, Ρίζος, Δράκος, Τσίκος, Λάππας 6, Κίτσος 4, Τσάκαλος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Στέλιος Υετίων): Πίνο, Πούλκος, Αργυρόπουλος, Τραϊανός 8, Σαρόγλου, Λυμπούδης 1, Θωμαΐδης 4, Μπϊλής 6, Κοπαΐδης 5, Τσινασλανίδης, Γιαννακόπουλος 3, Μέλλιος 1, Χατζησταυριανός.

Διαιτητές: Λινάρδος-Νικολαΐδης, Δίλεπτα: 1-4, Πέναλτι: 3/4-2/2, Κόκκινη κάρτα: Τραϊανός 59.26

Οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα: « Α) Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 30 λεπτών λόγω προηγούμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης. Β) Στο 59.56 του αγώνα, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο αθλητής της Β’ ομάδας Τραϊανός Κωνσταντίνος και επιπλέον δώθηκε πέναλτι υπερ της αντίπαλης ομάδας διότι σε υπόδειξη των διαιτητών για αλλαγή κατεύθυνσης και ενώ είχε στην κατοχή του τη μπάλα δεν άφησε αυτήν στο έδαφος ως όφειλε αλλά την άφησε με καθυστέρηση και σέρνοντάς την αντίθετα από το σημείο κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να στερήσει από την αντίπαλη ομάδα τη δυνατότητα της γρήγορης ρίψης από το προκαθορισμένο σημείο σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 10 του κανονισμού του παιχνιδιού. Δεν κρατείται το δελτίο του αθλητή».