Μπορούσε τη νίκη

Η Εθνική Νεανίδων Κ20 αναδείχθηκε ισόπαλοι 18-18 στην πόλη Ποντγκόριτσα στο δεύτερο παιχνίδι της για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολύ καλή εικόνα στο ματς και έκλεισε θετικά την παρουσία της στην διοργάνωση.

Η Εθνική μπορούσε να κερδίσει το ματς. Στην τελευταία επίθεση η Ελβετία είχε παίκτρια λιγότερη, έπαιξε με 6 στην επίθεση, βγάζοντας την τερματοφύλακα. Η Ελλάδα κέρδισε με καλή άμυνα την κατοχή, αλλά η Ανδρίτσου στάθηκε άτυχη, αφού η μπάλα από το ένα τέρμα στο άλλο χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

O Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων Αλέξανδρος Ταρινίδης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Μετά το δύσκολο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο, τα κορίτσια είχαν να αντιμετωπίσουν και την κούραση. Είχαν 100% θέληση και ήθελαν να αποδείξουν ότι δεν ήρθαν τυχαία εδώ. Κατάλαβαν τα λάθη τους από το προηγούμενο ματς και ήθελαν να μην υποτιμήσουν δεύτερη φορά τους εαυτούς τους. Παρά το άσχημο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαμε το κουράγιο και την πίστη να ανατρέψουμε διαφορά πέντε τερμάτων και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Τα κορίτσια έχουν όραμα και θέλουν βήμα βήμα να ανεβάσουν το γυναικείο χάντμπολ».

Η Εθνική αναχωρεί το πρωί στις 07:00 από το Μαυροβούνιο και αναμένεται το απόγευμα στην πατρίδα.

Η πρόκριση στην τελική φάση από τον όμιλο θα κριθεί στο αυριανό ματς ανάμεσα σε Μαυροβούνιο και Ελβετία (21:00).

ΕΛΒΕΤΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 18-18 (7-7 ημχ.)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Χριστόφ Σάλι): Έγκστερ 1, Έμπερχαρτ 2, Χες 1, Στάχλιν, Τάμπερ, Στέινερ, Στούτς 4, Ζούμσταιν 1, Άλμπρεχτ 2, Γκίγκερ, Χέινζερ 2, Ζίνγκ, Λίγκε, Κάρ 3, Άνεν, Αλτέρ 2.
ΕΛΛΑΔΑ (Αλέξανδρος Ταρινίδης): Μακρή, Χαριτίδη, Λούρη 2, Αμανατίδου 1, Διακογιάννη, Τροχίδου Χ., Ανδρίτσου 1, Καραβέλη 1, Πυριτίδου, Φράγκου 4, Μανιά 5, Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου 3, Παναγιωτίδου, Ξυρίδου, Χριστοπούλου 1.

Διαιτητές: Ντούπλι- Καβέρινα (Ουκρανία), Παρατηρητής: Μπιάτσιντσα (Κόσοβο), δίλεπτα: 3-3, πέναλτι: 1/3-2/2.

Προκριματικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
7ος όμιλος (Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο)
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
Ελλάδα- Μαυροβούνιο 14-28
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
Ελβετία- Ελλάδα 18-18
Κυριακή 25 Μαρτίου 2018
21:00 Μαυροβούνιο- Ελβετία