Νέα ανακοίνωση της ΟΧΕ

Οχε λογότυπο

Με νέα ανακοίνωση η ΟΧΕ απαντά στη χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, αναφορικά με την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών.

Αναλυτικά:

“Παρακαλούμε τόσο την διοίκηση του ΠΑΟΚ, όσο και τους συντελεστές- φιλάθλους του αθλήματος, όπως ξαναδιαβάσουν προσεκτικά την χθεσινή ανακοίνωση της ΟΧΕ αναφορικά με τον ορισμό της έδρας του τελικού του κυπέλλου γυναικών, στην οποία βρίσκονται όλες οι απαντήσεις.

Η ανακοίνωση- παράθεση πραγματικών γεγονότων- της ΟΧΕ ήταν σε ήπιο τόνο και χωρίς χαρακτηρισμούς.

«Η ΟΧΕ πολύ πριν την κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου γυναικών (23/11) είχε προχωρημένες συζητήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση της Άρτας για την διεξαγωγή του τελικού, ακριβώς επειδή ήθελε να εγκαινιάσει με ένα παιχνίδι- γιορτή το νέο κλειστό γυμναστήριο μιας πόλης -έδρα της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδος- που έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι αγαπάει και στηρίζει το χάντμπολ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που -πιθανότατα, αν προκριθούν Αναγέννηση Άρτας και ΠΑΟΚ- ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί στην έδρα μιας εκ των δύο φιναλίστ.

Στο πρόσφατο παρελθόν η ΟΧΕ έχει αποφασίσει την διεξαγωγή δύο τελικών στο PAOK Sports Arena τόσο σε άνδρες (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ), όσο και σε γυναίκες (ΠΑΟΚ- ΟΦΝ Ιωνίας) το 2015, το 2016 το φάιναλ φορ των γυναικών διεξήχθη στη Μίκρα, έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ το 2014 ο τελικός του κυπέλλου γυναικών φιλοξενήθηκε στη Βέροια όπου αγωνίστηκαν ΠΑΟΚ και Αναγέννηση Άρτας.

Αναφορικά με την πρόταση για τον ορισμό του αγώνα Ελλάδα- Τουρκία στο κλειστό της Άρτας, να σας ενημερώσουμε ότι αφενός υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες συμφωνία με την τοπική αυτοδιοίκηση της Κοζάνης και χορηγούς για την διεξαγωγή όλων των αγώνων της Εθνικής Ανδρών για το EURO 2020 στο κλειστό της Λευκόβρυσης, αφετέρου οι προδιαγραφές (πχ αντικριστές κερκίδες) από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών είναι συγκεκριμένες και πληρούνται από λίγα γήπεδα στη χώρα, ένα από αυτά είναι το κλειστό στην Λευκόβρυση Κοζάνης.

Το κλειστό της Άρτας δυστυχώς ΔΕΝ πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες της Εθνικής Ανδρών.

Επιγραμματικά θέλουμε να τονίσουμε ότι κακώς συνδέεται το αγωνιστικό σκέλος με την επιλογή της έδρας, αφού η Ομοσπονδία αποφασίζει για τις έδρες τελικών και φάιναλ φορ με γνώμονα ΜΟΝΟ το συμφέρον του αθλήματος, την ασφαλή και άρτια -οργανωτικά και τηλεοπτικά- διεξαγωγή των αγώνων».

Αναφορικά με την ανακοίνωση- απάντηση του ΠΑΟΚ

-Θεωρούμε πώς η δήλωση του εφόρου του γυναικείου τμήματος Δημήτρη Χασεκίδη, που είναι και μέλος της επιτροπής Εθνικών ομάδων της Ομοσπονδίας, απηχεί των απόψεων της διοίκησης του ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου η ανακοίνωση του Συλλόγου δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ως προς την αποκλιμάκωση της όποιας έντασης.

– Καθιστούμε σαφές ότι η τακτική της Ομοσπονδίας τα προηγούμενα χρόνια, όπως και τα επόμενα, καθορίζεται μόνο από το συμφέρον του αθλήματος και την συνολική του εικόνα, για την οποία υπεύθυνη είναι μόνο η Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

-Η ατυχέστατη προτροπή για σιωπή παραπέμπει σε άλλες εποχές και σίγουρα δε συνάδει με το ύφος και το ήθος που καλλιεργεί το άθλημα του χάντμπολ εδώ και πολλά χρόνια