Νίκη Νηρέα, εν μέσω ενστάσεων, στο ντέρμπι

Νηρεας

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, ο Νηρέας νίκησε τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 27-26, στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Αμαρουσίου να έρχεται φάτσα με την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος πέτυχε την ανατροπή και έφθασε στη 13η νίκη της.

Ο Ιωνικός πάλεψε, για να ρεφάρει και την ήττα από τα Βριλήσσια, όμως δεν τα κατάφερε και πλέον νιώθει την τριάδα των Ποσειδώνα, Βριλησσίων και Λεωνίδα να τον απειλούν.

Δύο ενστάσεις

Το παιχνίδι είχε και ένταση, με τις ομάδες να καταθέτουν από μια ένσταση η κάθε μία.
Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν τα εξής
«Α. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Στο 29:30 λεπτό του αγώνα και ενώ η ομάδα μας ζήτησε time out και η γραμματεία σφύριξε, παίκτες του Ιωνικού από τον πάγκο ήταν μέσα στο γήπεδο.
Β. Στο 57ο λεπτό του αγώνα και ενώ η ομάδα μας Ιωνικός πέτυχε γκολ, 3 αθλητές του Νηρέα εισήρχησαν στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενοι στους διαιτητές. Ως εκ τούτου, η ομάδα του Νηρέα βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο με 9 ή 10 παίκτες. Η γραμματεία όφειλε να καλέσει τους διαιτητές για να δοθούν οι ποινές. Ακολουθεί συμπληρωματική έκθεση.
Β. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Σε απάντηση της ένστασης της Α’ ομάδας, αναφέρουμε τα εξής: στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο του αγώνα υπήρξε σφύριγμα από τη γραμματεία ενημερώνοντάς μας ότι είχε ζητηθεί time out από την Α’ ομάδα. Μέχρι να ξεκαθαριστεί αν το time out ζητήθηκε στο σωστό χρονικό σημείο, εισήλθαν αθλητές και των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το time out δεν δόθηκε στο σωστό χρονικό σημείο (δεν υπήρχε κατοχή για την Α’ ομάδα) και επαναφέραμε τους αθλητές στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας με την ανάλογη ρίψη για την ομάδα Β’.
Όσον αφορά την ένσταση της ομάδας Β’, αναφέρουμε τα εξής: Δεν υπήρχε διακοπή από τη γραμματεία στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο του αγώνα, για να μας ενημερώσει για αντικανονική είσοδο αναπληρωματικών αθλητών της Α’ ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, ούτε έπεσε στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο. Ουδεμία άλλη παρατήρηση».

ΑΟ ΝΗΡΕΥΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. 27-26
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-6, 6-7, 10-9, 10-11, 13-12 (ημ.), 16-14, 18-17, 20-19, 21-23, 23-24, 27-26
ΑΟ ΝΗΡΕΥΣ (Μανώλης Γκούφας): Ζαλώνης 8, Στρούζας, Αποστολίδης 1, Στεφανίτσης 2, Βαλκάνας, Σταύρου 4, Μπακόπουλος 1, Βαλαβάνης 1, Καλογερόπουλος, Καραδήμας, Αποστολόπουλος 4, Κελεπούρης, Παπαϊωάννου, Πάνου 2, Τσιβρανίδης, Κακαβογιάννης 4.
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ (Βαγγέλης Μαντζόπουλος): Εμμανουήλ, Αργυράκης 5, Μπούτος 9, Κρητικός, Μπίλος, Αντωνόπουλος 1, Μπιτόπουλος 4, Μαραγκός, Τσαγκογεώργας, Μάγκος 1, Μαυροφρύδης 1, Χελιώτης 5, Σωτηρίου, Καψάλης, Καπετάνιος, Μπουλούμπασης.
Διαιτητές: Bήτας, Σκλαβενίτης. Δίλεπτα: 2-1 Πέναλτι: 1/1-2/4