«Ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο ντέρμπι»

Μαστορογιαννης Γιωργος ΠΑΟΚ χαντμπολ

 Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Hanbdball Premier βρίσκεται προ των πυλών, αφού η κληρωτίδα έβγαλε μόλις στη 2η αγωνιστική την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, δύο ομάδων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για τους δύο εγχώριους τίτλους.

Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μαστορογιάννης, θα είναι όπως και πέρυσι από τους παίκτες κλειδιά του Δικέφαλου του Βορρά και μίλησε στο e-handball.gr για την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ με τον Αερωπό στην Έδεσσα, αλλά και για το ντέρμπι με τους Πειραιώτες.

-Υπήρξε άγχος στην πρεμιέρα με τον Αερωπό;

«Σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολευόμαστε καταφέραμε να πάρουμε μια εύκολα ελεγχόμενη νίκη. Νομίζω πως δεν υπήρχε άγχος εκτός από το αναμενόμενο άγχος της πρεμιέρας. Απλά επειδή πάντα υπάρχουν παγίδες, πάντα είσαι επιφυλακτικός. Είδικά σε μια έδρα που θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες».

-Η ΑΕΚ έχασε έδαφος σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου;

«Η ήττα της ΑΕΚ στο Άργος δεν ήταν έκπληξη. Πλέον η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι για το ελληνικό χάντμπολ. Ο Διομήδης με τον Κώστα Δεληγιάννη στον πάγκο διατήρησε την φιλοσοφία του Δημήτρη Δημητρούλια. Η ΑΕΚ είναι καινούρια ομάδα και είναι δύσκολος ο χειρισμός της λόγω του γεμάτου ρόστερ. Έτσι για πρώτη αγωνιστική δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Και η ΑΕΚ δεν έχει μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες, γιατί όλοι οι διεκδικητές του τίτλου θα πρέπει να κερδίσουν στο Άργος και ο Διομήδης είναι μέσα στις ομάδες που κυνηγούν την τετράδα, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».

-Πλέον μπροστά σας έχετε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

«Πρόκειται για ένα ντέρμπι νωρίς. Μαζί με εμάς τους παίκτες και των δύο ομάδων, όλοι ανυπομονούν για αυτό το μεγάλο παιχνίδι και αναμένεται να υπάρχει “ποδοσφαιρική” ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Δεν είναι καλό για τις δύο ομάδες που παίζουν μεταξύ τους τόσο νωρίς. Δεν μπορεί να υπάρξει καλό σκάουτινγκ, δεν έχουν προλάβει να φορμαριστούν οι ομάδες. Μπορεί να μην έχει βρεθεί η χημεία ανάμεσα στους παίκτες. Θα είναι ένα νευρικό ματς. Περιμένουμε να δούμε τη σκληράδα ενός ντέρμπι. Σαφώς υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες για να προσφέρουν θέαμα, αλλά στα 60’ θα υπερτερήσει η σκληράδα. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει ήδη δύο δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια – που τον βοήθησαν – οπότε το γεγονός ότι εμείς παίξαμε ένα πιο δυνατό ματς στην πρεμιέρα δεν λέει κάτι. Και σαφώς δεν υπάρχει θέμα κούρασης για καμιά ομάδα».