Πότε έχουμε εκκένωση και πότε διακοπή!

ked-oxe ΚΕΔ

Προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα τα οποία παρουσιάσθηκαν κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο (2017-18) και να υπάρξει ενιαίος τρόπος χειρισμού των περιστατικών και των καταστάσεων τα οποία τα τεχνικά στελέχη (διαιτητές, κριτές και παρατηρητές) καλούνται να χειρισθούν στα γήπεδα και τους αγώνες της χειροσφαίρισης, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) έκρινε σκόπιμο να ενοποιήσει, να κωδικοποιήσει και να κατηγοριοποιήσει όλες τις καταστάσεις παρεκτροπής και παραβατικής συμπεριφοράς, δίνοντας στα τεχνικά στελέχη οδηγίες ενιαίου τρόπου χειρισμού τους, περιγραφής και αναγραφής τους στο Φύλλο Αγώνος και τις εκθέσεις των στελεχών. Επίσης, οδηγίες οι οποίες αφορούν στην συμπεριφορά και την εν γένει παρουσία τους στον χώρο της χειροσφαίρισης.

Οι επισυναπτόμενες Οδηγίες θα πρέπει να τηρούνται από όλους, απαρέγκλιτα! Σε ό,τι αφορά στον χαρακτηρισμό συμπεριφορών οι οποίες αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνος και την συνοδευτική έκθεση, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι όροι οι οποίοι επεξηγούνται στο σημείο 3. των Οδηγιών. Για ο,τιδήποτε παραλείπουν τα στελέχη να αναφέρουν, θα ελέγχονται πειθαρχικώς. Κάθε αναφορά στο Φύλλο Αγώνος και την έκθεση θα πρέπει να αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο του Κανονισμού Παιδιάς ή/και του Κανονισμού Διεξαγωγής Αγώνων το οποίο παραβιάσθηκε και – βάσει του οποίου – τιμωρείται ή παραπέμπεται κάποιος/οι. Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τον Κανονισμό Παιδιάς (και όλες τις τροποποιήσεις του), τον Κανονισμό Διεξαγωγής Αγώνων (http://handball.org.gr/images/pdffiles/GameRules.pdf) και την παρούσα.

Η Κ.Ε.Δ. βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου (στελέχους, αθλητού, σωματείου, αξιωματούχου) για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.

Καλή αγωνιστική χρονιά 2018–19!

Εκ της ΚΕΔ/ΟΧΕ

Οδηγίες ΚΕΔ 2018-19