Ριζικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ

Μετά την απώλεια και του φετινού πρωταθλήματος, του 5ου κατά σειρά από την Νέα Ιωνία, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν προαναγγείλει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και την φιλοσοφία της ομάδας ενόψει της επόμενης σεζόν.

Από τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού, αυτό αρχίζει να διαφαίνεται, καθώς ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις, που δείχνουν και την ρότα που θα ακολουθήσει ο «δικέφαλος» του Βορρά στο μεταγραφικό παζάρι.

Μετά την απόκτηση της 22χρονης διεθνής πλέι μέικερ Αγνής Ζυγούρα που ξεχώρισε την τελευταία τετραετία με την Νέα Ιωνία, ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας και με την Μαρία Νίκολιτς.

Μόνο που φέτος η 24χρονη Σκοπιανή δεν θα κάνει δίδυμο στα πίβοτ με την Έλσα Μάστακα, καθώς η 30χρονη διεθνής πίβοτ θα αποχωρήσει από το ρόστερ της ομάδας μετά από μία πενταετία και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση άλλης ομάδας.

Το ίδιο θα συμβεί και με την αρχηγό Μυρτώ Νούλα, καθώς υπήρξε ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την 29χρονη περιφερειακή.

Οι προσθαφαιρέσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εκτός πλάνων βρίσκονται και άλλες ελληνίδες αθλήτριες που είχαν μόνιμη θέση στο ρόστερ τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά αναμένονται 6-7 αποχωρήσεις, ενώ εκτός της Νίκολιτς, θα υπάρχουν σίγουρα στο ρόστερ την νέα περίοδο άλλες 2-3 ξένες, σε τέρμα και περιφέρεια, οι οποίες θα είναι υψηλού επιπέδου.

Πρώτος στόχος αγωνιστικά είναι η δημιουργία μίας δυνατής άμυνας, στην οποία η ομάδα θα μπορέσει να επενδύσει, για αυτό και αποκτήθηκε η Ζυγούρα που είναι από τις κορυφαίες –αν όχι η κορυφαία- κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δώσει λύσεις και στην επίθεση.