«Στα μέτρα μας»

Μυλωνας ΑΕΚ

Με τελικό προορισμό τη Φουνσάλ αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι η αποστολή της ΑΕΚ προκειμένου το Σάββατο στις 20:30 να αντιμετωπίσει την Μαδέιρα στο πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ.

Η Ένωση θα αλλάξει δύο αεροδρόμια (Ρώμη και Λισαβόνα) πριν καταλήξει στο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού, που απέχει 4.200 χλμ από την Αθήνα με την άφιξη της να υπολογίζεται στις 03:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.

 

Ο περιφερειακός της ΑΕΚ Χρήστος Μυλωνάς μίλησε στο e-handball.gr για τον αγώνα με την Πορτογαλική ομάδα: «Πρόκειται για μια καλή ομάδα, η οποία είναι όμως στα μέτρα μας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση φόβητρο. Μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας ενόψει του δεύτερου αγώνα. Όπως είδαμε και στο βίντεο πρόκειται για μια ομάδα με κάποιους ποιοτικούς περιφερειακούς και αρέσκεται στους αιφνιδιασμούς. Παίζει ανοιχτές άμυνες, έχοντας διαφορετική φιλοσοφία από τις άμυνες που συναντάμε στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι ευκαιρία μας να κάνουμε δυο καλά παιχνίδια και να περάσουμε στον τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου γιατί δεν σου δίνονται τέτοιες ευκαιρίες κάθε χρόνο».

 

Ήττα της Μαδέιρα στην πρόβα τζενεράλε

Εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που επικράτησε άνετα του Αερωπού Έδεσσας, η Μαδέιρα δεν κατάφερε στα πλέι οφ του Πορτογαλικού πρωταθλήματος να πάρει μία νίκη-ψυχολογίας.

Η Μαδέιρα ηττήθηκε 25-22 από την Αβάνκα και στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέον βρίσκεται στην 6η θέση με 33 πόντους, τους οποίους συγκέντρωσε στην κανονική διάρκεια, χωρίς να έχει πάρει βαθμό στην Β’ φάση του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 9χρονη πορεία της στα κύπελλα Ευρώπης έχει αντιμετωπίσει άλλη μια φορά ελληνική ομάδα και συγκεκριμένα τον Διομήδη Άργους τη σεζόν 2012-213, με τους «Λύκους» να επικρατούν εύκολα και στα δύο ματς που έγιναν στην Αγία Τριάδα με 32-26 και 30-25.