Στους «8» η Ένωση

Αποφασισμένη να περάσει στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ και κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Ραμάτ Χασρόν με σκορ 35-25. Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας που είχε επιβληθεί και στο πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ έκανε απλά μια διαχείριση του αγώνα και πήρε τελικά την πρόκριση.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έδειξε τις προθέσεις της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα όταν και προηγήθηκε με 8-3 στο πρώτο δεκάλεπτο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάκομπσεν. Η Ραμάτ προσπάθησε να μειώσει αλλά η Ένωση επέβαλε τον ρυθμό της σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 17-15.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το 40′ και το 22-20 αλλά από κει και πέρα η ΑΕΚ ανέβασε… στροφές κι έφτασε στο 27-20 δέκα περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με το τελικό 35-25.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Γιάκομπσεν και Μυλωνάς με 5 γκολ ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε για ακόμη μία φορά ο Ραντούλοβιτς με μια επέμβαση σε πέναλτι και πολλές σε ελεύθερα σουτ. Πρώτος σκόρερ για τη Ραμάτ ήταν ο Πόμεραντζ Γ. με επίσης 5 γκολ.

ΑΕΚ – ΡΑΜΑΤ 35-25

ΑΕΚ (Γραμματικός):  Γεωργιάδης 2, Ζαμπούνης, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 3, Μπάγιος 2, Γιάκομπσεν 5, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής 1, Μυλωνάς 5, Νταρσουλάντ 1, Αργυρού 4, Παλεβίτσιους 4, Βραζάλιτσα 4.

ΡΑΜΑΤ (Λεβί): Μότολα 1, Γκαλ 4, Όμπερμαν 1, Τουρκενίτζ 1, Σάβιτς, Γιόσιτς 2, Πάβλοβιτς 2, Φίλοβιτς, Μασλίγια, Καπόν, Χαβίβ, Γκέρα 3, Σισένκο 2, Τ. Πόμεραντζ 4, Γ. Πόμεραντζ 5.