Στο Εσκισεχίρ η Εθνική Ανδρών

Στην Τουρκία και την πόλη Εσκισεχίρ (Δορύλαιον στα Ελληνικά) που βρίσκεται 300 χλμ νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης έφτασε στις 19:30 το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από λίγη ώρα έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Porsuk Sport Salonu (χωρητικότητας 2.000 θεατών) που είναι δίπλα στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η Ελληνική αποστολή.

Το κλίμα στην Εθνική ομάδα είναι πολύ καλό και όλοι έχουν αφήσει πίσω την ήττα στην Κοζάνη, έχοντας στρέψει την προσοχή τους στον Κυριακάτικο (17:00) αγώνα με την Τουρκία για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2020.

O Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ήρθαμε στην Τουρκία να παίξουμε σχεδόν την τελευταία ευκαιρία μας για να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στο ΕURO, γιατί μαθηματικά μπορεί ακόμα και με ήττα να έχουμε ελπίδες, αλλά η συνέχεια θα γίνει πάρα πολύ δύσκολη. Βλέποντας στο βίντεο το παιχνίδι της Κοζάνης, είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία είναι μια ομάδα που δεν μας τρομάζει. Εμείς κάνοντας ένα μέτριο παιχνίδι, ήμασταν μπροστά στο σκορ έως το 56’. Τώρα είμαστε στην έδρα τους, θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά και εμείς θα δώσουμε ένα καλό παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά ελπίζω να είμαστε εμείς αυτή την φορά που θα έχουμε το πιο καθαρό μυαλό, ώστε να πάρουμε την νίκη».