Στο κυνήγι του… θησαυρού

ΑΕΚ

Στη σκιά των Καρπάθιων όρων, στην πρωτεύουσα της επαρχίας της Τρανσυλβανίας η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ένα ιδιαίτερο κυνήγι, ένα κυνήγι θησαυρού. Στα τέλη του 16ου αιώνα είχε αποδοθεί στην πόλη του Κλουζ το προσωνύμιο «θησαυρούπολη» λόγω του πλούτου που συγκέντρωναν οι κάτοικοι, μεταξύ άλλων από το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων. Κάποιοι θησαυροί μπορεί να παραμένουν κρυμμένοι στην πόλη των 400.000 κατοίκων, δεύτερη μεγαλύτερη της Ρουμανίας μετά το Βουκουρέστι, αυτός όμως που αναζητούν οι «κιτρινόμαυροι» είναι απόλυτα ορατός, αλλά όπως όλοι οι θησαυροί, δεν αρκεί να απλώσουν τα χέρια και να τον αρπάξουν.

Θα πρέπει να περάσουν διπλή δοκιμασία – με το πρώτο σκέλος της να είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (14/5, 19:00) στην χωρητικότητας 3.000 θεατών αρένα της Horea Demian κόντρα στην Ποτάισα. Η ρουμάνικη ομάδα που χρειάστηκε να ξεσπιτωθεί, αφού η έδρα της στην Τούρντα, 36 χιλιόμετρα νοτιότερα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να διεξαχθεί ο πρώτος τελικός του Challenge Cup, αποτελεί το τελευταίο και σημαντικότερο εμπόδιο στο κυνήγι του θησαυρού της Ένωσης, κι όπως όλα τα εμπόδια όταν πλησιάζει το τέλος μιας δοκιμασίας, είναι πάντα και το υψηλότερο.

Με μπάτζετ που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ, η Ποτάισα έχει εμπειρία από τελικούς αφού πέρυσι ήταν και πάλι φιναλίστ, αλλά δεν πανηγύρισε – στο ίδιο γήπεδο – την κατάκτηση του τροπαίου, γνωρίζοντας δύο ήττες, εντός κι εκτός, από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η ΑΕΚ στον πρώτο τελικό – που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3 και με live score από e-handball.gr – αναζητάει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι σκορ το οποίο θα της επιτρέπει να διατηρήσει υψηλές τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 20 Μαΐου.

Για τις δυνατότητες της Ποτάισα μίλησε στο e-handball.gr ο έμπειρος πλέι μέικερ της ΑΕΚ Γιώργος Πέρρος που έδωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί στην ρουμάνικη ομάδα:

«Η Ποτάισα έχει ποιότητα στο παιχνίδι της, είναι δυνατή ομάδα και την διακρίνουν τα σωματικά προσόντα των παικτών της, ενώ έχει μεγάλο ρόστερ. Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα από όλες όσες έχουμε αντιμετωπίσει, έχει εμπειρία και προσπαθεί να παίξει γρήγορα. Είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις. Σε σχέση με την Γκέζτεπε, έχουν κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά η Ποτάισα είναι πιο γρήγορη και πιο ποιοτική. Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε τον γρήγορο ρυθμό της και τα σουτ από μακριά. Αρέσκεται να τελειώνει γρήγορα τις επιθέσεις, ειδικά μέσα στην έδρα της».