Στο…ύψος του ο Αερωπός

αερωπός Εδεσσας

Ο Αερωπός γνώρισε την ήττα με 24-20 από τη Μασέκα στη Λευκορωσία για τον δεύτερο γύρο του Τσάλεντζ Καπ, ωστόσο η ομάδα της Έδεσσας έχει δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης μιας και το σκορ δεν είναι απαγορευτικό για να ανατραπεί.

Θυμηθείτε εδώ τη διακύμανση του αγώνα

Από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης, ο Αερωπός ήξερε ότι θα έχει μια δύσκολη αποστολή στη Λευκορωσία μιας και η ποιότητα του αντιπάλου, αλλά και το γεγονός ότι και τα δύο παιχνίδια θα γινόντουσαν εκτός έδρας, θα καθιστούσαν το έργο δύσκολο. Πρόβλημα επίσης για τον τεχνικό των Εδεσσαίων Γιάννη Πηλαλίδη ήταν και η αμφίβολη κατάσταση του Γιάννη κράλλη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε, αλλά και ο Παναγιώτης Τζουβάρας που δεν ταξίδεψε στη Λευκορωσία.

Ο Αερωπός όμως στάθηκε στο ύψος της περίστασης και κατάφερε να πάρει ένα αποτέλεσμα που του δίνει ορισμένες πιθανότητες ανατροπής στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, η Μασέκα κατάφερε να πάρει μια διαφορά τριών τερμάτων καθώς ο Ντούντα έμοιαζε ασταμάτητος. Με γκολ όμως των Μισαηλίδη, Τζουβάρα και Κεσίδη, σε συνδυασμό και με τις αποκρούσεις του Αθανασίου και Μπάρμπα, ο Αερωπός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Μάλιστα, αν δεν είχε και κάποια χαμένα εξάμετρα σουτ και και ορισμένες άστοχες προσπάθειες από τη θέση των εξτρέμ ίσως να περνούσε και μπροστά στο σκορ.   Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Μίχαλτσουκ από τους τυπικά φιλοξενούμενους ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα τρία τέρματα (8-11) . Το ημίχρονο έκλεισε με τρία γκολ διαφορά καθώς ο Μισαηλίδης πέτυχε γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου (10-13).

Ο τυπικά γηπεδούχος Αερωπός πραγματοποίησε ένα ξεκίνημα «φωτιά» στο δεύτερο μέρος κι έτσι με γκολ των Μαυροδουλάκη, Θεοδωρόπυολου και Δημάκη έφτασε έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση (13-13). Ο Μίχαλτσουκ όμως και πάλι, εκμεταλευόμενος και το γεγονός ότι οι παίκτες του Αερωπού δεν είχαν καθαρό μυαλό έστειλε την διαφορά ακόμα και στα πέντε τέρματα (16-21). Οι Εδεσσαίοι προσπάθησαν και πάλι να μειώσουν τη διαφορά για να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο αρκετές προσπάθειες σταμάτησαν πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα Κοτάου, ο οποίος «έβγαλε» αρκετά σουτ πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση.

Πλέον, ο Αερωπός θα αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο αύριο, αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενος, την Μασέκα για το δεύτερο παιχνίδι και ευελπιστεί πως θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο στος 17.00 ώρα Ελλάδος.

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΜΑΣΕΚΑ 20-24 (10-13 ημχ.)

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Γιάννης Πηλαλίδης): Αθανασίου, Μαυροδουλάκης 1, τζουβάρας 1, Κράλλης, Θεοδωρόπουλος 3, Δημάκης 5, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μισαηλίδης 4, Κεσίδης 3, Κυριακού 3.

ΜΑΣΕΚΑ (Σεργκέι Μπογκαντίροφ): Μπαριλάου, Τσιάνκου 2, Ντράζντου 2, Σόντσικ 4, Σμασονάου, Ντούντα 3, Γιασιούκεβιτς, Παρφείαβετς, Ντόλχι, Τσάρικ, Χάισα, Ναούμικ 1, Τιλνένκο 2, Μίχαλτσουκ 9, Μπυίκεβιτς 1, Κοτάου.

Διαιτητές: Σνιουρεβίσιους-Γκριγκαλιόνις (Λιθουανία), Δίλεπτα: 1-5, Πέναλτι: 3/5-0/1