Στο EHF Cup ο Ολυμπιακός

Λήγει σήμερα η πρώτη καταληκτική προθεσμία στην ΟΧΕ για τις δηλώσεις συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης, ενώ με την σειρά της η Ομοσπονδία θα πρέπει να ενημερώσει έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το ποιες ελληνικές ομάδες θα βγουν εκτός συνόρων την περίοδο 2018-2019.

Η δεύτερη καταληκτική ημερομηνία με την συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων από πλευράς σωματείων στην ΟΧΕ και από εκεί στην EHF είναι η 29η Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball.gr έως το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουνίου, είχαν φτάσει στα γραφεία της Ομοσπονδία μόλις δύο δηλώσεις συμμετοχής, αυτές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα είχαν ξεκινήσει την επικοινωνία τους με την ΕHF μέσω της ΟΧΕ, πολύ νωρίτερα, αφού είχαν ζητήσει να αγωνιστούν στο Τσάλεντζ Καπ, αλλά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν το δέχθηκε και έτσι οι Πειραιώτες δήλωσαν στο ΕHF Cup, όπως είχαν αρχικά το δικαίωμα ως πρωταθλητές Ελλάδας.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός δείγμα και της οργάνωσης του έχει ήδη αποστείλει στην ΟΧΕ όλα τα απαραίτητα έγγραφα και για την δεύτερη προθεσμία που λήγει στις 29 Ιουνίου, ολοκληρώνοντας δηλαδή όλο το σκέλος της αλληλογραφίας.

Η ΑΕΚ είναι η δεύτερη ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και θα αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ, ως δευτεραθλήτρια Ελλάδας με την ελπίδα φυσικά –εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν- να πραγματοποιήσει και του χρόνου πολύ καλή πορεία όπως έκανε φέτος φτάνοντας έως τον τελικό, γράφοντας ιστορία.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν έχουν στείλει ακόμα στους άνδρες οι ΠΑΟΚ και Δούκας (αμφότεροι Τσάλεντζ Καπ), αλλά και καμία ομάδα γυναικών με την Νέα Ιωνία να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο EHF Cup και τους ΠΑΟΚ, ΓΑΣ Καματερού και Φίλιππο Βέροιας στο Τσάλεντζ Καπ.