Συνάντηση ΕΣΧΑ με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού

ΕΣΧΑ δημος κορυδαλλου

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Χ.Α.) συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα, για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή με κοινές δράσεις της Ένωσης με τον Δήμο καθώς επίσης και η προοπτική να φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού, σημαντικές εκδηλώσεις της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης επεσήμανε ότι έχουν αναδειχτεί σημαντικές αθλήτριες σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Χάντμπολ Νεανίδων-Γυναικών, μέσω του ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού που καλλιεργεί το άθλημα στην περιοχή, τονίζοντας ότι η Ένωση θα είναι κοντά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που θα κάνει ο Αθλητικός Όμιλος του Δήμου Κορυδαλλού.

Με δεδομένο ότι στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων του 2021, ο πρόεδρος της ΕΣΧΑ, τόνισε ότι το Κλειστό Γυμναστήριο του Κορυδαλλού που πληροί όλες τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή τόσων σημαντικών διεθνών αγώνων, μπορεί να είναι ένα από τα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Από πλευράς ΕΣΧΑ τονίστηκε επίσης ότι το προσεχή Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτώβριου θα πραγματοποιηθεί αναπτυξιακή δράση (Streethandball) στην πόλη του Κορυδαλλού για παιδιά Δημοτικών Σχολείων με στόχο να έρθουν σε επαφή με το άθλημα του Χάντμπολ και στη συνέχεια να επανδρώσουν το Αθλητικό Όμιλο του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ανέφερε ότι η πόλη είναι ανοιχτή σε δράσεις που αφορούν το παιδί και τον αθλητισμό, σημειώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία για το Χάντμπολ, τονίζοντας παράλληλα και το ενδιαφέρον και την στήριξη του Δήμου Κορυδαλλού για την αξιοποίηση του Κλειστού Γυμναστήριο στο πλαίσιο των αγώνων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021. Επίσης αποδέχτηκε αίτημα των ανθρώπων του Χάντμπολ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στον Κορυδαλλό για την προβολή του αθλήματος.

Τέλος ο κ. Κασιμάτης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΣΧΑ, ότι στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που προγραμματίζεται να κατασκευαστούν στην περιοχή Σχιστό Κορυδαλλού. Στο Κλειστό Γυμναστήριο θα περιλαμβάνεται και το άθλημα του χάντμπολ.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, από πλευράς της Ε.Σ.Χ.Α. παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Σταυρακάκης (Πρόεδρος), Δημήτρης Σταματιάδης (Ταμίας).

Aπό πλευράς του Δήμου Κορυδαλλού, εκτός από το κ. Κασιμάτη, παραβρέθηκαν επίσης οι: Μιχάλης Λώνας (Πρόεδρος Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού), Παναγιώτης Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού), Παύλος Γερακάρης (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα επικοινωνίας ), Παναγιώτης Μελετάκος (προπονητής Χάντμπολ-συνεργάτης σε αθλητικά θέματα του Δήμου Κορυδαλλού).

Ο Πρόεδρος της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού: «Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ανταποκρίθηκε άμεσα στις μικρές παρεμβάσεις που χρειάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο, ώστε να είναι πιο λειτουργικό για το άθλημα του Χάντμπολ, όπως η εγκατάσταση για το προστατευτικό δίχτυ εκτόνωσης, καθώς και την συνεργασία με την Ένωση για κοινές αναπτυξιακές δράσεις με αρχή από τον προσεχή Σεπτέμβριο.Θεωρώ ότι η εγκατάσταση μπορεί να φιλοξενήσει όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, 2021, δεδομένου και την λειτουργία τότε του σταθμού Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας, δηλαδή σε πολύ μικρή απόσταση από την εγκατάσταση.

Ο Σταύρος Κασιμάτης εμπράκτως δείχνει την αγάπη του για τον Αθλητισμό και πιστεύω ότι στο πρόσωπο του, η Ένωση μας έχει έναν δυνατό σύμμαχο με στόχο την καλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος μας στον Δήμο Κορυδαλλού, που σημειωτέον είναι από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά στην Αττική στην 22η θέση και στην 49η θέση σε ότι αφορά όλη την Ελλάδα!».