Συνάντηση κορυφής στο Δαϊς

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Νηρέα και τον Άρη Νίκαιας στο Δαϊς, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου στην Α2 ανδρών, μια αγωνιστική που θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο (3/2).
Στο Δαϊς, λοιπόν, συγκεντρώνονται όλα τα φώτα (18:00) με τον αήττητο στον όμιλο Νηρέα (εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες) να αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο ομάδα της Νίκαιας (10-1-1).

Ο Νηρέας, την Τετάρτη γνώρισε την ήττα (η πρώτη στη σεζόν) από τον Δούκα, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, αλλά έχει την ευκαιρία με νίκη να πάει στους 22β. και να αφήσει πίσω της κατά έναν βαθμό τον Άρη.
Στο παιχνίδι του 1ου γύρου στη Νίκαια, οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 22-22 (21/10).

Η ομάδα του Αμαρουσίου προέρχεται από έξι διαδοχικές νίκες, τελευταία απώλεια η εντός έδρας ισοπαλία με τον Εσπερο Καλλιθέας (24-24) στις 11 Νοεμβρίου.

Ο Άρης θα επιδιώξει να πετύχει την 5η σερί νίκη του κι αν τα καταφέρει πολύ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Τελευταία του ήττα ήταν από τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια με 26-22 στις 2 Δεκεμβρίου.

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει ο Λεωνίδας, αντιμετωπίζοντας τα Βριλήσσια (20:00). Η ομάδα των Αγίων Αναργύρων, 3η στη βαθμολογία (20β.), γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο Δαϊς, θα επιδιώξει τη 10η νίκη της στο πρωτάθλημα, προκειμένου να δει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην κορυφή.

Από την άλλη, στα Βριλήσσια την Τετάρτη λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον τεχνικό Στέλιο Αλεπουδέα, με την ομάδα των βορείων προαστίων να συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα και με (10β.) να απέχει πέντε από την 4η θέση και τα πλέι οφ ανόδου.

Εκεί καλείται να παραμείνει ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, που όμως πραγματοποιεί επικίνδυνη έξοδο στην Πάτρα. Η Ακαδημία των Σπορ προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες, που τη βοήθησαν να ανέβει στους 10β. και τώρα έχει την ευκαιρία να βάλει άλλο ένα δίποντο στο σακούλι της.

Στο Κερατσίνι ο Ολυμπιακός με μόλις δύο νίκες και 5β., φιλοξενεί τη Νέα Ιωνία, που θα επιδιώξει την 6η νίκη της, για να σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Τέλος, η Αγριά Βόλου περιμένει τον Έσπερο Καλλιθέας, με την ελπίδα να δώσει ένα τέλος στο σερί των 12 χαμένων αγώνων που μετρά από την αρχή του πρωταθλήματος.

Με τη σειρά της η ομάδα της Καλλιθέας έχει μείνει χωρίς βαθμό στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, τελευταίο της θετικό αποτέλεσμα ήταν η εκτός έδρας ισοπαλία με τον αήττητο Νηρέα (24-24) στις 11 Νοεμβρίου!

To πρόγραμμα
(14η αγωνιστική)
Δαϊς 18:00 Νηρέας – Άρης Νίκαιας
Νίκαιας Βόλου 18:00, Αγριά Βόλου Κένταυρος- Έσπερος Καλλιθέας Κερατσινίου 18:00, Ολυμπιακός Κερατσινίου- ΟΦΝ Ιωνίας
Πάτρας 18:00, Ακαδημία Πάτρας- Ιωνικός ΝΦ
Βριλησσίων 20:00, ΕΣΝ Βριλησσίων- Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων