«Σχέση φανατισμού παίκτες και οπαδοί στην ΑΕΚ» (vid)

H νήσος Μαδέιρα βρίσκεται απέναντι από το Μαρόκο, έχει πληθυσμό 270.000 περίπου ψυχές, αποτελεί ιδιαίτερη πατρίδα του Κριστιάνο Ρονάλτο, είναι γνωστή για το κόκκινο κρασί της, ενώ αποτελεί και δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η Μαρίτιμο και η Νασιονάλ (σε αυτή άρχισε το ποδόσφαιρο ο CR7) είναι οι εκπρόσωποι του τόπου στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, αλλά τώρα έρχεται και η ανδρική ομάδα χάντμπολ της Μαδέιρα (ΑΜ Madeira Andebol SAD) να διαφημίσει το νησί με την εξαιρετική της πορεία στο Τσάλεντζ Καπ.

Με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (Σάββατο 21/4, 20:30) για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Diario De Noticias στη σημερινή της έντυπη έκδοση έχει δισέλιδη συνέντευξη με τον προπονητή Πάουλο Φιντάλγκο.

Σε αυτή υπάρχει ειδική αναφορά στην ΑΕΚ, με δηλώσεις του Φιντάλγκο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ΑΕΚ είχε συναντήσει για τελευταία φορά πορτογαλική ομάδα το 2011, παίζοντας με τη Σπόρτινγκ ξανά για το Τσάλεντζ Καπ,

Ο Πάουλο Φιντάλγκο μίλησε για την ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ, καθώς και για την ιδιαίτερη σχέση τους με τους οπαδούς της ομάδας. Μάλιστα στις 15 του μήνα η Μαδέιρα στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε ανεβάσει το παρακάτω βίντεο.

 

Συγκεκριμένα είπε: «Η παρουσία παικτών από χώρες με παράδοση στο χάντμπολ, κάνουν ιδιαίτερα δυνατή την ΑΕΚ.  Υπάρχει μια δυνατή σχέση μεταξύ των παικτών και των υποστηρικτών, φανατισμός είναι η σωστή λέξη.

Η ΑΕΚ διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι της, πρέπει να είμαστε ισχυροί κι ανθεκτικοί. Η ελληνική ομάδα έχει μεγάλη αμυντική ποιότητα και πολύ καλή φυσική κατάσταση στο ένα προς ένα και δύο προς δύο, ενώ έχει αρκετές λύσεις στην επίθεση, κυρίως με κινήσεις από τους ακραίους παίκτες.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον αγώνα στην έδρα μας, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προετοιμασμένοι και για το δεύτερο παιχνίδι».