Τα σενάρια για το χρυσό μετάλλιο

Την ύστατη ώρα θα κριθεί ο τίτλος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων της Βέροιας και το μόνο βέβαιο είναι ότι το χρυσό μετάλλιο θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη.

Το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί στον αγώνα μεταξύ Πυλαίας και Φοίβου, όμως στα σενάρια μπαίνει και ο αγώνας που θα προηγηθεί μεταξύ Ολυμπιακού και Φιλίππου. Αναλυτικά:

Πυλαία: Με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στον Φοίβο κατακτά το χρυσό μετάλλιο.
Φοίβος: Με νίκη επί της Πυλαίας και απώλεια βαθμού του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Φίλιππο κατακτά το χρυσό μετάλλιο.
Το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ήττας της Πυλαίας από τον Φοίβο και νίκης του Ολυμπιακού επί του Φιλίππου, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία κατά την οποία θα μετρήσει η διαφορά των γκολ για να κριθεί ο τίτλος μεταξύ Πυλαίας και Φοίβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός με δεδομένο τον αρνητικό συντελεστή τερμάτων στους αγώνες με Φοίβο (νίκη με 5 γκολ) και Πυλαία (ήττα με 7 γκολ) δεν μπορεί να διεκδικήσει το χρυσό.

Σε περίπτωση ήττας της Πυλαίας από τον Φοίβο μέχρι έξι γκολ, τότε στην τριπλή ισοβαθμία θα υπερτερεί η Πυλαία. Για να πάρει ο Φοίβος τον τίτλο στην τριπλή ισοβαθμία θα πρέπει να κερδίσει με περισσότερα από έξι γκολ. Τα γκολ στην περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας σήμερα έχουν ως εξής: Πυλαία +7, Ολυμπιακός – 2, Φοίβος – 5.

Βαθμολογία ομίλου 1-4: ΑΕΣΧ Πυλαίας 4 (49-39), Ολυμπιακός 2 (53-55), Φοίβος Συκεών 2 (48-52), Φίλιππος Βέροιας 0 (38-42).

Οι μάχες των μεταλλίων
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018
12:00: Φίλιππος Βέροιας – Ολυμπιακός
13:45: Φοίβος Συκεών – ΑΕΣΧ Πυλαίας