«Φέτος θα είμαστε πιο συμπαγείς»

Συνέντευξη παραχώρησε στο e-handball.gr ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας στο πλαίσιο της media day των ερυθρολεύκων. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως φέτος η ομάδα είναι πιο συμπαγής και πως περιμένει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Τόνισε επίσης πως ο Ολυμπιακός θέλει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και πως η κούραση δεν θα επηρεάσει την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Νομίζω ότι στόχος όλων των ομάδων είναι να είναι καλύτεροι από την περσινή χρονιά. Έτσι κι εμείς θέλαμε αν μπορούμε μέσα στα πλαίσια και στο μπάτζετ της ομάδας να φτιάξουμε μια καλύτερη ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε την πιθανότητα να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Έχω όμως την αίσθηση ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους ανταγωνιστές μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτό θα κάνει πιο ανταγωνιστικό και καλύτερο το πρωτάθλημα κι αυτό μας κάνει να περιμένουμε ακόμη πιο συναρπαστικά παιχνίδια τη νέα χρονιά.

Για το φετινό ρόστερ: «Θεωρώ ότι σε σχέση με πέρσι φτιάξαμε μια πιο ομοιογενή ομάδα, μια ομάδα η οποία δεν θα διαταράσσεται από τις αλλαγές παικτών ή σε περιπτώσεις που θα λείπουν παίκτες. Θα είμαστε πιο συμπαγής σε αυτό το κομμάτι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αλλάξαμε κατά πολύ την ομάδα. Έχουμε αλλαγές σε κάποιους βασικούς άξονες και αυτό χρειάζεται χρόνο. Το πρωτάθλημα θα είναι ένα βήμα καλύτερο από πέρσι. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν είναι ποτέ εύκολο. Υπάρχει πάντα δυσκολία».

Για τον στόχο της Ευρώπης: «Κάθε ελληνική ομάδα θα πρέπει να προσπαθεί για το καλύτερο. Θεωρώ ότι έχουμε μια δύσκολη κλήρωση βλέποντας και την ομάδα αλλά και τη χώρα που προέρχεται. Από εκεί και πέρα είναι μονόδρομος για τις ελληνικές ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο. Μόνο με μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια οι ομάδες, οι παίκτες και κατ’επέκταση οι Εθνικές ομάδες γίνονται καλύτερες. Νομίζω ότι είναι τεράστιο κίνητρο ακόμη κι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και μετά ακόμα ένα. Αυτό σε εξελίσει πάρα πολύ».

Για το αν οι τρεις διοργανώσεις θα επηρεάσουν όσον αφορά την κούραση: «Έχω διαφορετική άποψη πάνω σε αυτό. Όσο περισσότερα παιχνίδια έχουμε τόσο περισσότερο θα γινόμαστε καλύτεροι και θα φορμαριστούμε. Ο Ολυμπιακός έχει τον αριθμό των παικτών που πρέπει για να ανταπεξέλεθει και στις τρεις διοργανώσεις. Πέρα από αυτό, το έχω ζήσει και σαν αθλητής, τα πολλά παιχνίδια μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην ομάδα. Οι αθλητές θέλουν να παίζουν και όχι να κάνουν προπόνηση».