Έβγαλε ξεκούραστα την υποχρέωση

δομπρης

Με πολλές αλλαγές και έχοντας την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες, η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και νίκησε με 29-19 τον Πανελλήνιο για την 18η αγωνιστική της Handball Premier.

Ο Νίκος Γραμματικός επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τους Βραζάλιτσα και Ραντούλοβιτς και ξεκίνησε με σχήμα που δύσκολα θα παίξει σε πιο δύσκολα παιχνίδια, θέλοντας να δοκιμάσει πράγματα αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που παίζουν λιγότερο.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ αστοχίας – χάρη και στις επεμβάσεις των Συγγάρη και Φίλη. Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν στροφές τόσο όσο χρειαζόταν για να αρχίσουν να φτιάχνουν διαφορά. Ο Πανελλήνιος έμεινε  χωρίς γκολ για περίπου 14 λεπτά και το 1-1 στο 10’ μετατράπηκε σε 5-1 στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με την ΑΕΚ να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, έστω κι αν υπήρχε εμφανής έλλειψη ρυθμού, και η διαφορά συνεχώς να μεγαλώνει.

Με τους Μυλωνά, Λόκεν, Ζαμπούνη, Χόγκας και Αργυρού να μην παίρνουν ούτε λεπτό συμμετοχής, η Ένωση απλά αξιοποίησε την ποιοτική ανωτερότητα και τον πλούσιο πάγκο της για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη σε έναν αγώνα… αγγαρεία.

 

ΑΕΚ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 2-1, 5-2, 8-3, 10-4, 13-7 (ημχ.), 17-10, 20-12, 23-13, 28-15, 28-16, 29-19

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 5, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 7, Γεωργιάδης 2, Χόγκας, Ζαμπούνης, Π. Νικολαΐδης 5, Συγγάρης, Χατσίκας 2, Αντωνιάδης, Λόκεν. Δομπρής 7, Βαμβακάς 1, Αργυρού, Μαντζόπουλος, Μυλωνάς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Σπύρος Μπαλωμένος): Παζάρογλου, Κολιούλης 1, Ζαφείρης, Οικονόμου 1, Χαρμπής 5, Χρ. Μπαλάσκας 4, Μπαρμπαράκης 3, Νιντερέγγερ, Ζάτσε 1, Αντωνιάδης, Κολλύρης 1, Ταουσάνης 3, Φίλης, Κάτρης, Τσομπανίδης, Ε. Μπαλάσκας

Διαιτητές: Τσάμος – Φωκίτης Δίλεπτα: 3-4 Πέναλτι: 2/2-2/5