«Ένα καλό μάθημα»

Μπορεί στα «χαρτιά» η ΑΕΚ να ήταν πολύ ανώτερη της ΑΕΣΧ Πυλαίας, αλλά στο γήπεδο η ομάδα της Θεσσαλονίκης λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στην Handball Premier.

Το τελικό 29-26 βρήκε ανακουφισμένους και προβληματισμένους τους ανθρώπους της ΑΕΚ και ικανοποιημένους αυτούς της Πυλαίας.

Δύο από τους κορυφαίους του αγώνα, ο πρώτος σκόρερ (9 γκολ) Στάθης Ζαμπούνης, αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ και ο πίβοτ της Πυλαίας Χρύσανθος Τσαναξίδης (5 γκολ) μίλησαν στο e-handball.gr

Στάθης Ζαμπούνης: «Είναι προφανές ότι δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε. Δεν μπορώ  να πω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Αν και το περιμέναμε το 7-6, παρόλα αυτά μας αποσυντόνισε, ενώ είχαμε και κάποιες ατυχίες. Το γρήγορο 5-0 της Πυλαίας ίσως μας δημιούργησε και έναν εκνευρισμό. Η ομάδα έβγαλε αντίδραση, αλλά πρέπει να μας προβληματίσει ότι χάσαμε εκ νέου το προβάδισμα προς το φινάλε. Είναι ένα καλό μάθημα για να καταλάβουμε ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο, αλλά εμείς πρέπει να τα κάνουμε εύκολα με την απόδοση μας μέσα στο γήπεδο».

Χρύσανθος Τσαναξίδης: «Ήταν μία καλή εμφάνιση με οργανωμένη άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Φτάσαμε να παλέψουμε στα ίσια μία από τις καλύτερες ομάδες και εκ των φαβορί του πρωταθλήματος. Είχαμε κίνητρο ότι παίζουμε με την ΑΕΚ και επίσης θέλουμε με την εικόνα μας να μας σέβονται όλες οι ομάδες. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».