Ένα στολίδι μόνο για χάντμπολ

Στο δήμο της Προσοτσάνης, λίγα χιλιόμετρα από τη Δράμα, το χάντμπολ ανθίζει όλο και περισσότερο. Σε μία ευρύτερη περιοχή 11.000 κατοίκων, περισσότερα από 170 κορίτσια και αγόρια μαθαίνουν το άθλημα και τονίζουν την παρουσία της Προσοτσάνης στον ελληνικό αθλητισμό.

Όσο η απήχηση του αθλήματος πολλαπλασιάζεται, τόσο αυξάνονται και οι γηπεδικές ανάγκες με στόχο να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Έτσι, έως το Δεκέμβριο, στην περιοχή της Πετρούσας, δύο χιλιόμετρα μακριά από το υπάρχον γήπεδο της Προσοτσάνης, θα ανοίξει τις πύλες του ένα γυμναστήριο – στολίδι αποκλειστικά για το άθλημα. Στο γήπεδο θα τοποθετηθεί τάραφλεξ τέταρτης γενιάς με διαστάσεις αγωνιστικού χώρου 40Χ20 μέτρα, η χωρητικότητα θα φτάνει τους 400 θεατές, θα υπάρχουν τέσσερα αποδυτήρια, ιατρείο, συνεδριακός χώρος, γραφεία, κυλικείο και αίθουσα με βάρη.

Η ιδέα της κατασκευής του γυμναστηρίου ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, επί θητείας του Άρη Γιαννακίδη ως περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας, μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής. Καθώς υποστηρίζεται και από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, τα έργα προχωρούν. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του σκελετού και τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Ιδιαίτερη αξία έχουν οι λεπτομέρειες της κατασκευής, για την οποία «όχημα» υπήρξε το άθλημα του χάντμπολ. Όπως τόνισε στο e-handball.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Προσοτσάνης και αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΧΕ, Μιχάλης Ηλιάδης «πετύχαμε να πάρουμε το μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης που έχει δώσει ποτέ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για γυμναστήριο που κατασκευάζεται σε αγροτεμάχιο. Πήραμε 300 τετραγωνικά μέτρα περισσότερα απ’ όσα προβλέπονται, χρησιμοποιώντας τις προκηρύξεις της ΟΧΕ, που προβλέπουν τέσσερα αποδυτήρια για τη διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων».

Όσο για την απόφαση να δοθεί το γυμναστήριο για τις ανάγκες του αθλήματος ο κ. Ηλιάδης επισήμανε ότι «για εμάς ήταν μονόδρομος βλέποντας την απήχηση που έχει το άθλημα στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον, με τη φιλοξενία των Εθνικών ομάδων ενισχύουμε ακόμη περισσότερο αυτή την απήχηση».

Στο δήμο Προσοτσάνης προσβλέπουν ιδιαίτερα στα οφέλη του αθλητικού τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τα δύο κλειστά γυμναστήρια και τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, υπάρχει εργομετρικό εργαστήριο που ήδη λειτουργεί με ευθύνη του δήμου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εργομετρικό κέντρο είναι το μοναδικό δημοτικό σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, υπάρχει ο δημοτικός ξενώνας που ήδη φιλοξενεί ομάδες και στο πρόγραμμα του δήμου έχει μπει η κατασκευή ακόμη ενός ξενώνα με 24 μπανγκαλόους.