Έφτασε στη Στρούμιτσα η Εθνική

Μετά από ένα ταξίδι σχεδόν τριών ωρών, η Εθνική ομάδα έφτασε από την Κοζάνη στη Στρούμιτσα, για τον αυριανό αγώνα (19:00) με τη Βόρεια Μακεδονία, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική του προκριματικού ομίλου για το EURO 2020.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πραγματοποιήσει το απόγευμα, στις 19:00 ώρα Ελλάδος την τελευταία του προπόνηση στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αυριανό αγώνα, το Park Sports Hall, χωρητικότητας 2.300 θεατών.

Στις τάξεις της Εθνικής επικρατεί ηρεμία και αποφασιστικότητα. Οι διεθνείς γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ στον αυριανό αγώνα, ωστόσο έχουν ένα πολύ υψηλό κίνητρο για να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο και ό,τι βγει. Αυτό το κίνητρο είναι η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Εθνική μας να νικήσει αύριο και παράλληλα να ήττηθεί η Τουρκία από την Ισλανδία. Με αυτό το συνδυασμό η Εθνική μας τερματίζει στην τρίτη θέση και παίρνει το εισιτήριο.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη αφενός ως ρεβάνς για τη μοναδική ήττα τους στον όμιλο, από την Εθνική μας στην Κοζάνη και αφετέρου για να κατακτήσουν την πρώτη θέση, που θα τους δώσει και μία καλύτερη κλήρωση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι δύο προσθήκες στη δεκαεξάδα είναι ο αρχηγός Χάρης Μάλλιος (φωτογραφία) και ο Κώστας Κοτανίδης, που πήραν τη θέση των Κρητικού και Παπαντωνόπουλου, σε σχέση με τη σύνθεση του πρόσφατου αγώνα κόντρα στην Ισλανδία.

Τη δεκαεξάδα της Εθνικής αποτελούν οι Μπουκοβίνας, Κοτανίδης, Τζηράς, Μπάγιος, Κεδέρης, Χερουβείμ, Παπδιονυσίου, Καραμπουρνιώτης, Μυλωνάς, Καλόμοιρος, Νικολαΐδης, Ηλιόπουλος, Δομπρής, Κανδύλας, Μάλλιος, Πασσιάς.