Ο Ουκρανός τερματοφύλακας Μπόριτς Κριούτσκοφ, που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ είναι ο έσχατος της λίστας των ξένων αθλητών που αγωνίζονται φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.
ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν περισσότερους από τους μισούς (από έξι η κάθε ομάδα), με τη διαφορά ότι ο ένας του Ολυμπιακού, είναι θρέμμα του ελληνικού χάντμπολ. Ο λόγος φυσικά για τον Μάρκο Τερλέτσκι.
Για μια ακόμη φορά η μεγαλύτερη παροικία είναι εκείνη των Σέρβων, που αποτελείται από έξι αθλητές, που φορούν τις φανέλες πέντε διαφορετικών ομάδων. Εκείνοι που ήρθαν από πιο… μακριά, είναι οι Βραζιλιάνοι Λέμος και Κάουε.
Μόνο τέσσερις ομάδες (Δούκας, Φίλιππος, Άρης Νίκαιας και Ιωνικός) δεν έχουν στο ρόστερ τους ξένο αθλητή
Ο Μίλος Μάτοβιτς βρήκε στην Κέρκυρα τον τρίτο σταθμό στην καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα, καθώς έχει περάσει από τον Πανελλήνιο και την Πυλαία.
Αξιοσημείωτες είναι οι επιστροφές στην Ελλάδα των Αντάμοβιτς, Ντάσεβιτς, Χόγκας, που επέστρεψαν στις πρώην ομάδες τους έχοντας αφήσει καλές εντυπώσεις στο προγενέστερο πέρασμά τους.
Αναλυτικά οι ξένοι που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα:
Βραζιλία: Λέμος (Ολυμπιακός), Κάουε (Αερωπός)
Γαλλία: Χόγκας (ΑΕΚ)
Δανία: Γιάκομπσεν (ΑΕΚ)
Κροατία: Σπίκιτς (Ολυμπιακός), Μπογκούνοβιτς (Ολυμπιακός), Μπουνέτα (ΑΕΚ)
Μαυροβούνιο: Τσέγιοβιτς (ΠΑΟΚ)
Ουκρανία: Κριούτσκοφ (ΠΑΟΚ)
Πολωνία: Τερλέτσκι (Ολυμπιακός)
Πορτογαλία: Λίμα (Διομήδης)
Ρουμανία: Ραντουλέσκου (Διομήδης)
Σερβία: Άρσιτς (ΑΕΚ), Ραντούλοβιτς (Πυλαία), Ντάσεβιτς (Διομήδης), Αντάμοβιτς (Monte Bianco Δράμα), Ντράσκιτς (Monte Bianco Δράμα), Μάτοβιτς (Φαίακας)
Τουρκία: Τινκίρ (Ολυμπιακός), Οζμουσούλ (ΑΕΚ)
Λευκορωσία: Καρβάτσκι (Ολυμπιακός)
Ισπανία: Φλορίδο (ΑΕΚ), Χιμένες (ΑΕΚ