Αγγελούδης: «Το χάντμπολ θα έχει στη Θεσσαλονίκη τη δική του θέση και τη δική του ταυτότητα»

Παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.

Στην κατάμεστη Αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ, εκπρόσωποι των ομάδων καθώς και προπονητές και αθλητές απο όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κάνοντας παράλληλα εκτενή αναφορά στις επιτυχίες του Ελληνικού χάντμπολ. Ο ισχυρός άνδρας της ΟΧΕ, αναφέρθηκε στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου καθώς και στη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Ομάδα των Ανδρών στο Euro 2024. Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του αθλήματος που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

«Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το άθλημα μας. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται η κλήρωση των πρωταθλημάτων στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα σε αυτό τον εμβληματικό χώρο το Ολυμπιακό Μουσείο. Θέλω με αυτή την συντριπτική παρουσία όλων των ομάδων, των αθλητών, των προπονητών, των παραγόντων και των διαιτητών να τιμήσουμε για την προσφορά του όλο τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη θέση έχει ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακης Επιτροπής και πρώην Πρόεδρος μας Στέλιος Αγγελούδης  δημιουργός του Μουσείου, πολλών εγκαταστάσεων αλλά και εμπνευστής σε έναν μεγάλο βαθμό της ανασυγκρότησης του ελληνικού χάντμπολ. Τα βήματα αυτά τα σταθερά ακολουθούμε και εμείς, βήματα προόδου και επιτυχιών. Κυρίαρχη θέση στη φετινή σεζόν μετά τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του Ηρακλείου του Σεπτεμβρίου έχει φυσικά η συμμετοχή της Εθνικής μας Ανδρών στο EURO 2024 στη Γερμανία. Είναι εδώ ο αρχηγός μας και πολλοί από τους διεθνείς μας που έφεραν στην Ελλάδα αυτή τη μεγάλη διάκριση που μας βάζει στην ελίτ του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας, εύχομαι καλή επιτυχημένη σεζόν με υγεία».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο εμπνευστής του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το χαντμπολ θα έχει στη Θεσσαλονίκη την δική του θέση και την δική του ταυτότητα.

«Μου κάνατε την χάρη αυτό που δεν έκανα εγώ για 12 χρονια, που ήμουν πρόεδρος στην ΟΧΕ, για λόγους δεοντολογίας, να φέρετε μια εκδήλωση στην Βόρεια Ελλάδα.

Πρόεδρε, Κώστα Γκαντή, καλέ μου φίλε και συνεργάτη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ εσένα και τους συνεργάτες σου για αυτήν την προσπάθεια», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Φίλες και φίλοι δεν επιτρέπει η μέρα να αναφερθώ και δεν θα το κάνω σε μία περιπέτεια που ξαφνικά αποφάσισα τον Γενάρη αυτής της χρονιάς να κάνω και αφορά την διεκδίκηση της προσπάθειας για την πόλη. Για αυτό και θα σταματήσω εδώ. Αλλά θέλω να ξέρετε εάν αυτή η προσπάθεια τελεσφορήσει και το λέω σε όλους σας, γιατί όλοι σας είστε ενεργοί πολίτες, θα έχουμε την δυνατότητα όλοι μαζί πλέον να δούμε την ιστορία που λέγεται Αθλητική Θεσσαλονίκη.

Είναι κάτι που λείπει απο την πόλη πάρα πολύ και επειδή η Αθλητική Θεσσαλονίκη έρχεται, να είστε βέβαιοι ότι θέλετε δεν θέλετε, εκεί το παραμελημένο χαντμπολ θα έχει την δική του θέση, την δική του ταυτότητα.

Με αυτές τις σκέψεις και πολλά πλούσια συναισθήματα που μου χαρίσατε σήμερα, παλιοί και νέοι φίλοι, θα ήθελα να σας ευχηθώ ένα ακόμη πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν  λιγότερους τραυματισμούς, λίγότερη βία και αρνητικές εικόνες στα γήπεδα και εκτός.

Ένα χαντμπολ δυναμικό, ένα χαντμπολ που θα ενώνει, ένα χαντμπολ που θα συνεχίζει την ιστορία, μία ιστορία σχετικά σύντομη, αλλά μια ιστορία πολύ δυναμική.

Δώστε τα όλα, ξεκινάμε γιατί η ζωή πάει μπροστά, φέρτε νίκες, θα φέρουμε νίκες και θα είμαστε πάλι του χρόνου εδώ όλοι μαζί».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου η οποία χαιρέτισε την εκδήλωση και στη συνέχεια τιμήθηκε για την προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό.

Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις στους χορηγούς – υποστηρικτές της ΟΧΕ και οι βραβεύσεις των κορυφαίων και στο φινάλε η «σκυτάλη» δόθηκε στον Πρόεδρο της ΔΕΠ/ΟΧΕ Ανδρέα Μούκιο για τη διαδικασία της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.