«Αγκαλιά» με την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Τη νίκη με 32-25 πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μουράτπασα στο Φιλίππειο Γυμανστήριο κι έτσι βρίσκεται με το…ένα πόδι στην επόμενη φάση του EHF Cup γυναικών.

Θυμηθείτε εδώ τη διακύμανση του αγώνα

Οι νταμπλούχες πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση στο τάραφλεξ απέναντι στην κυπελλούχο Τουρκίας και την Κυριακή στις 15.00 στο ίδιο γήπεδο είναι έτοιμες να σφραγίσουν την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση καθώς με τις Χατζηπαρασίδου, Γκάτζιου και Φερφόλια πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα ασφαλείας. Όσο περνούσε η ώρα, οι αθλήτριες του Δικεφάλου πατούσαν όλο και καλύτερα με αποτέλεσμα να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά .Η Χατζηπαραρίδου ήταν σχεδόν αλάνθαστη από τα επτά μέτρα, ενώ ο ΠΑΟΚ έβρισε εύκολα λύσεις στην επίθεση απέναντι στην τουρκική ομάδα. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε μέχρι και τα εννέα τέρματα στο 24ο, 27ο και στο τέλος του ημιχρόνου. Επιπλέον, η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Μπρούνα Καμπόιμ όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και κράτησε με τις επεμβάσεις τις την διαφορά σε υψηλά επίπεδα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κι έτσι στα πρώτα δέκα λεπτά η διαφορά δεν «κατέβηκε» από τα 9 τέρματα. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενες βρήκαν λύσεις επιθετικά με τις Κίλιτς και Σαρίκαγια και σε συνδυασμό με ένα «νεκρό» πεντάλεπτο των ασπρόμαυρων η διαφορά μειώθηκε στα 4 γκολ. H ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη όμως είχε το καθαρό μυαλό και με τις Γκάτζιου, Ζυγούρα και Μούρνου ανέβασε και πάλι τη διαφορά.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με ένα σημαντικό προβάδισμα της τάξεως των επτά τερμάτων και το μόνο που μένει είναι την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Κορυφαίες για τον Δικέφαλο ήταν η Γκάτζιου με 9 και η Χατζηπαρασίδου με 13 τέρματα, με την τελευταία μάλιστα να έχει 9/11 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.

ΠΑΟΚ – ΜΟΥΡΑΤΠΑΣΑ 32-25 

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 6-4, 10-5, 13-6, 16-7, 19-10 (ημχ.) 21-13, 25-19, 26-18, 28-22, 29-25, 32-25

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Πελεκίδης): Χατζηπαρασίδου 14, Καμπόιμ, Φερφόλια 2, Γκάτζιου 8, Κωστοπούλου, Κρίτζαλη, Ματαρώνα, Μεντεσίδου, Μούρνου 2, Νούσια, Νίκολιτς 3, Παναγιωτίδου, Σαμολαδά, Τσικνάκη, Βαφειάδου, Ζυγούρα 3.

ΜΟΥΡΑΤΠΑΣΑ: Ακαλίν 4, Μπιτέκιν, Μπόζντογκαν 3, Μποζούρτ, Ντίνκ, Ντούρντου, Γκράοβατς, Μπινμπόγκα, Κίλιτς 5, Σαρίκαγια 8, Σορμάζ 1, Τοπράκ 4, Τουρκιλμάζ.

Διαιτητές: Αντάσεφ-Μουσάτοφ (Ρωσία), Delegate: Μπάσεφ (Βουλγαρία), Δίλεπτα: 2-4, Πέναλτι: 9/11-0/0