Ανάμεσα στους κορυφαίους

Στην Ελλάδα και την Αργολίδα πραγματοποιήθηκε (6-10 Ιουλίου) για πρώτη φορά το Νational «Rinck Convention» Master Coach Course, μια διοργάνωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία EHF CAN (Επιτροπή μεθόδων) και τον Σύνδεσμο Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΣΥ.Π.Χ.Ε.).

Αντίστοιχες σχολές προπονητών υψηλού επιπέδου πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, στην οποία πήρε μέρος ο Γιώργος Χαλκίδης, ομοσπονδιακός της Εθνικής Νέων και συνεργάτης στην Εθνική Ανδρών στο πλευρό του Γιάννη Αρβανίτη.

Ο «Χαλκ» ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο μέρος της Real Nacional Escuela de entrenadores de españa, δηλαδή της Εθνικής σχολής προπονητών της Ισπανίας για το ανώτερο προπονητικό δίπλωμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Rinck 3.

Μαζί του ως συμμαθητές ήταν μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη όπως οι: Άλεξ Ντουσαμπάεφ, Λάζλο Νάγκι, Τζουλιέν Αγκιναγκάλντε, Τσέμα Ροντρίγκεζ, Χούλιο Φις, Ραφαέλ Γκιχόσα, ενώ ιδιαίτερα καταξιωμένοι ήταν και οι καθηγητές, όπως οι: Χέσκο Εσπάρ, Μανόλο Λαγκούνα, Μανόλο Μοντόγια, Χούλιαν Ρουίθ, Εσπινόσα, Αβίλα, Θαπατέλ προπονητής Εθνικής Beach handball, Χέσους, προπονητής φυσικής κατάστασης και δύναμης της Θιουδάδ Ρεάλ και άλλοι…

Ο Γιώργος Χαλκίδης δήλωσε στο e-handball.gr: «Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική σχολή με καθημερινές εργασίες σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο. Τα μαθήματα κρατούν 12 ώρες κάθε μέρα από τις 8:30 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ. Βρίσκονται εδώ καταξιωμένοι προπονητές, αλλά και συμμαθητές, μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος».